UDVIST: Tre års fængsel for forsøg på milliard-bedrageri

En 53-årig russisk statsborger blev onsdag idømt tre års fængsel for at forsøge at narre Nationalbanken til at udbetale eller overføre 3,5 milliarder amerikanske dollars. Den 53-årige mand blev desuden udvist for bestandigt.

 

I Københavns Byret faldt der onsdag dom i en sag om forsøg på groft bedrageri og dokumentfalsk af særlig grov karakter. Den tiltalte var en 53-årig russisk statsborger, der af retten blev idømt en fængselsstraf på tre års fængsel samt udvist for bestandigt.

Manden blev anholdt den 21. oktober 2022, efter han de foregående dage havde sendt flere mails til Nationalbanken, ligesom han også personligt mødte op i banken. Her udgav han sig for at repræsentere et investeringsselskab, og udstyret med forfalskede dokumenter forsøgte han at få banken til at udbetale eller overføre 3,5 amerikanske milliarder dollars – svarende til knap 26 milliarder danske kroner.

”Det er en noget usædvanlig sag, der handler om et enormt stort beløb. I Nationalbanken fattede man ret hurtig mistanke til den russiske mand og kontaktede derfor politiet. Efterforskningen har peget på, at der både var tale om forsøg på groft bedrageri og dokumentfalsk af særlig grov karakter, hvilket retten var enig i,” siger anklagerfuldmægtig Magnus Petersen fra anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

Den nu dømte mand blev varetægtsfængslet den 22. oktober og har siddet fængslet frem til onsdagens dom, som han valgte at modtage.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)