Ung afghaner dræber 69-årig asylaktivist i Sverige

En ung indvandrer er nu blevet anholdt for mordet på en 69-årig kvinde i den svenske by Kil i Värmland tidligere i ugen.

En 69-årig kvinde blev fundet død i hendes hjem torsdag nat i Kil. Samme aften kontaktede en mand politiet og blev efterfølgende anholdt.

Den svenske online avis Samhällsnytt kunne i torsdags oplyse at kvinden var en asylaktivist, der arbejdede med uledsagede asylbørn. Ifølge oplysninger til avisen var gerningsmanden immigrant.

Ifølge arrestordren, som Fria Tider har læst, drejer det sig ganske rigtigt om en indvandrer. Han er i følge papirerne født i 1999 og har brug for en tolk i Dari, som normalt tales i Afghanistan.

Politiet har bekræftet at offeret og gerningsmanden kendte hinanden. Men motivet til drabet er forsat uklart.

Ifølge Nya Tider handler det om en uledsaget flygtning, som den nu myrdede kvinde havde fået i sit hjem. “Hun var dybt involveret i uledsagede afghanere og lod dem bo hos hende, lærte dem svenske og kæmpede for at de ikke blev udvist,” skriver avisen fredag ​​aften.

Afghaneren siges at være kommet til Sverige i december 2015 og ansøgt om asyl. “Jeg har dræbt min lærer”, skal den mistænkte have sagt til 112 da han ringede, ifølge Aftonbladets kilder.

Det skriver det svenske medie Fria Tider.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)