VANVID! Svensk politimand: Det minder om krig

Situationen i Sverige er kritisk og politiet ønsker mere kontrol ved landets grænser. Den danske regering har indtil videre afvist at hjælpe.

Pilen har i mange år peget i den forkerte retning, når det gælder kriminalitet og generel uro i Sverige. Sidste år gik den daværende rigspolitichef Dan Eliasson på national TV og tryglede landets øvrige myndigheder om hjælp til at håndtere situationen. “Hjælp os, hjælp os,” bad han, mens svenske TV-seere forsøgte at fordøje synet af den desperate politileder.

Desværre tyder meget på, at politiets bøn ikke har hjulpet. Indtil videre er 44 personer dræbt med skydevåben. Dette er det højeste nogensinde i Sverige.

Stockholms politis ekspert i bander, Gunnar Appelgren, er alvorligt bekymret for det svenske samfunds udvikling. “Det minder om en form for krigstilstand,” mener han.

Ifølge Gunnar Appelgren ligger en del af problematikken i, at det er for let at smugle våben ind fra Sveriges nabolande. Han opfordrer derfor til mere kontrol ved grænsen. Dette skal “reducere indførelsen af våben og håndgranater. Det kræver samarbejde med told og politi i andre lande,” siger Gunnar Appelgren.

Sverige skal dog tilsyneladende ikke forvente nogen håndsrækning fra broderlandet Danmark. Den danske regering har nemlig indtil videre afvist at indføre kontrol ved grænsen til Sverige.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)