Varetægtsfængslinger og anholdelser opretholdt i skudsager i Køge

Fire mænd blev varetægtsfængslet og tre fik anholdelsen opretholdt efter grundlovsforhør i skudsager fra Køge.

Midt- og Vestsjællands Politi har nu afsluttet dagens anholdelses- og ransagningsaktion i Køge som led i efterforskningen af skudsagerne i Køge i januar 2020.

I alt 11 personer – 10 mænd og én kvinde – blev anholdt på forskellige adresser og opholdssteder i Køge-området samt i forskellige arresthuse og fængsler.

Politiet foretog endvidere ransagninger på de forskellige lokaliteter i Køge-området i forbindelse med aktionen.

Syv mænd blev fremstillet i grundlovsforhør kl. 11.00 i går ved Retten i Roskilde som mistænkte for at have en rolle i skudsagerne.

Resultatet af grundlovsforhøret blev, at fire mænd blev varetægtsfængslet i fire uger, og tre fik anholdelsen opretholdt i 3 x 24 timer. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre.

– Med dagens aktion har vi lagt et endnu større tryk på de kriminelle grupperinger, som efter politiets opfattelse står bag skudepisoderne i Køge. Vi arbejder målrettet på at få stillet de ansvarlige for skyderierne til ansvar. Vi er godt tilfreds med resultatet af dagens aktion, som medvirker til at øge trygheden i Køge, men efterforskningen fortsætter for at få stillet endnu flere til ansvar og forhindre dem i at fortsætte konflikten, siger politidirektør Svend Larsen for Midt- og Vestsjællands Politi.

De resterende fire anholdte er alle blevet løsladt efter afhøringer til de sager, hvor de kunne mistænkes for en lovovertrædelse.

LÆS OGSÅ:  Helt vildt! Mand skød mod politiet og truede flere andre under vild flugt - nu er han anholdt.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)