Vejlensiske elitepiger sparker sig vej inden for karate

Ambition udgør en stor del af værkstedskæden Skorstensgaards succes. Derfor støtter kæden Karlskov-familien i Vejle, der har to sportsudøvende teenagere, med støtteprojektet Elitespire Sponsor. Det er de unge talenter Victoria og Caroline, som dyrker karate med store ambitioner. Begge søstre forbereder sig nemlig til VM i karate, mens lillesøster Caroline også ser frem til at få det sorte bælte i sommeren 2023.

Søsterparret Victoria og Caroline Karlskov fra Vejle dyrker karate med en brændende passion. Passionen er større end ønsket om at ses med venner og gå til fester, hvilket langt størstedelen af de to pigers jævnaldrende omgangskreds nok bruger det meste af deres fritid på. De har dog nok at se til på karateklubben, og det er de også helt tilfredse med, da det er blevet deres livs omdrejningspunkt. Det kræver dog store investeringer i form af træning og udstyr samt transport og hotelophold. Derfor har værkstedskæden Skorstensgaard etableret støtteprojektet Elitespire Sponsor for familier med børn, der har ambitioner om at udvikle deres evner og blive elite inden for en disciplin.

Passionerede karatesøstre på første- og tredjepladsen i DM

Skorstensgaard blev i sommeren 2022 sponsor for søstrene Victoria Karlskov på 16 år og Caroline Karlskov på 14 år, der har en fælles passion for karate. De træner på karatelandsholdet SKIF, der står for Shotokan Karate-Do International Federation, i Vejle. De to søstre deltog i EM i Berlin i september i år, og i november vandt de henholdsvis første- og tredjepladsen i DM ved stilartsmesterskabet SKIF Cup. Det står således klart, at de to unge talenter fra Vejle fortjener en håndsrækning i form af et sponsorat, der kan støtte dem i det, de brænder for. For karate er ikke bare noget, de skal – det er noget, de har brændende lyst til. En årsag til, at Victoria blandt andet er så glad for sporten er, at den har hjulpet så meget på selvtilliden.

–          Da jeg startede, var jeg ikke ligefrem den mest selvsikre på jorden. Og så kommer man herned, og man lærer at være alene om tingene, og at stå alene foran tusind mennesker med det, man har kæmpet for i så lang tid. Så får man bare rigtig meget selvtillid lige pludselig, fortæller Victoria Karlskov på 16.

Skorstensgaard støtter ambitiøse ildsjæle lokalt

Skorstensgaard er som iværksættervirksomhed bygget på grundstenene ambition, vilje og dygtighed. Værkstedskæden har selv haft erfaring med, hvor stor en indflydelse håndsrækninger kan have på opnåelsen af succes. Det vil de selv gøre nu ved at støtte unge talenter lokalt. Derudover har værkstedskæden også etableret sponsoratet Vi støtter den gode energi – lokalt, hvor de med månedlige enkeltydelser støtter lokale foreninger, der er sammensat af ambitiøse ildsjæle i alle aldre, som spreder den gode energi ved at skabe sociale sammenhold inden for forskellige interessefelter.

–          Hos Skorstensgaard mener vi, at det er vigtigt at elske det, man laver. Det er også derfor, det falder os let at skabe et projekt som Elitespire Sponsor. Det står os nært at støtte ambitionerne hos dem, der gerne vil nå deres drømme. Vi er utrolig stolte over at støtte Victoria og Caroline, og følger med stor interesse med på sidelinjen i deres rejse inden for karatesporten, siger administrerende direktør og grundlægger Anders Skorstensgaard.

Lige for tiden er der blevet skruet fuldt op for træningen i Vejle. Victoria og Caroline vil nemlig rigtig gerne med i VM til foråret 2023, og det kræver, at de skal gøre sig bemærket over for landsholdstræneren. Samtidig ser lillesøster Caroline også spændt frem til at få det sorte bælte til sommer.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)