Vi cykler til arbejde: Danske cyklister har sparet kloden for 1,5 mio. kg CO2

Et cykelhold fra PFA i København vandt Vi Cykler til Arbejde 2019, mens en holdkaptajn fra Fredericia kunne fejre 21 år som holdkaptajn. 59.144 danskere deltog i maj i Cyklistforbundets årlige motionskampagne og cyklede i alt 9 mio. kilometer. Det svarer til 233 friske cykelture rundt om Jorden. Var de mange kilometer kørt i bil, havde det belastet kloden med over 1,5 mio. kg CO2.

Mens klimaet blev sparet for mere end halvanden million kg CO2, forbrændte de mange deltagere i Vi Cykler Til Arbejde 2019 kalorier svarende til 12.7 millioner skumfiduser.

En del af de kalorier blev forbrændt af PAM Elite-holdet fra PFA i København, der i år vandt Cyklistforbundets årlige motionskampagne og fredag den 14. juni fik overrakt præmien: Et 10.000 kroners rejsegavekort fra Ruby Rejser til alle holdets 15 deltagere.

PFA deltog med 311 medarbejdere fordelt på 34 hold. Tilsammen kørte de 49.509 km, de sparede kloden for 8.070 kg CO2 og sig selv for 68 sygedage.

HR-ansvarlig for sundhed og forebyggelse i PFA, Mirian Weber, glæder sig over den flotte indsats.

– Vi er rigtig stolte over, at så mange PFA’ere vælger at deltage i udfordringen. Deltagelsen i Vi Cykler Til Arbejde er en del af PFA’s sundhedsstrategi ‘Bevægelse i hverdagen’, og at være med og få samlet gode kilometer til holdene gør ikke bare, at vi får bevæget os. Det er også med til at styrke det også det kollegiale samvær hos os, siger Mirian Weber.

LÆS OGSÅ:  Havbrug og 49-årig ejer skal i retten i omfattende miljøsag

Cykler for klima og sundhed

I årets kampagne, der kørte hele maj måned, dystede over 6.000 cykelhold fra knapt 2.000 virksomheder fra hele landet om rejser, cykler, oplevelser og andre præmier.

Ved at vælge cyklen frem for bilen gør deltagerne ifølge Cyklistforbundet klimaet en enorm tjeneste. Deltagerne forbedrer samtidig egen sundhed og nedsætter sygefraværet i landets virksomheder. De mange cyklede kilometer kan nemlig omregnes til, at virksomhederne tilsammen har sparet næsten 13.091 sygedage.

Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, siger om årets resultat:

– Så mange sparede sygedage har en stor og positiv betydning på bundlinjen både for den enkelte virksomhed og for samfundsøkonomien som helhed. Det viser, at cyklen er et af de afgørende svar på to af vor tids helt store udfordringer: Klima og sundhed, siger Klaus Bondam.

Hvem har vundet hvad – se oversigt på vcta.dk.

Medarbejder i Fredericia-virksomhed kaptajn for 21. gang

Vinderholdet er fundet ved lodtrækning, for kampagnen handler ikke om at cykle hurtigst eller længst, men om at have det sjovt med kollegaerne og få en sundere hverdag med den daglige cykeltur.

Mange virksomheder deltager da også år efter år i kampagnen. Bankdata i Fredericia har cyklet med i over 20 år, og her har IT consultant, Carsten Lang Petersen, været holdkaptajn de sidste 21 år.

– Der er selvfølgelig mange, der cykler i forvejen. Men der er også kollegaer, der lige giver den en ekstra skalle i maj måned. Vi har både almindelige pendlere og så et par af de virkelig hårde nysere. Rekorden er omkring 93 kilometer til og fra arbejde, siger han.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Misbrugt og forladt

Bankdata stillede i år med 109 deltagere. Det er det største antal medarbejdere fra én virksomhed i Fredericia Kommune.

FAKTA & FUNFACTS: Vi Cykler Til Arbejde

VI CYKLER TIL ARBEJDE har været arbejdspladsernes årlige motionskampagne lige siden 1998. Kampagnen kører hele maj, og deltagerne cykler i hold på 4-16 deltagere. Hver cykeldag tæller som et lod i lodtrækningen om årets hovedpræmie og en lang øvrige præmier.

  • 59.141 deltagere fordelt på 6.060 cykelhold fra knapt 2.000 virksomheder i hele landet cyklede med i kampagnen
  • De har sammenlagt cyklet 9.351.198 km
  • De har tilsammen siddet i sadlen 682.428 cykeldage
  • De har sparet sig selv og samfundet for 13.091 sygedage
  • De har sparet klimaet for 1.524.245 kg CO2
  • De cyklede samlet set 233 gange rundt om jorden
  • De har forbrændt over 231 millioner kalorier svarende til 12.7 millioner skumfiduser.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)