VIDEO: Skjulte optagelser fra danskejet burægproduktion afslører chokerende forhold

Nye skjulte optagelser fra de tre største bedrifter med burhøns i Estland afslører, hvordan burhøns lever under skrækkelige forhold. Den største af bedrifterne, DAVA Foods Estonia, er ejet af danske DAVA Foods Holding A/S. Dyreværnsforeningen Anima opfordrer nu DAVA Foods til helt at droppe buræg.

Foto: Nähtamatute Loomade

Den Estiske dyreværnsorganisation Nähtamatud Loomad (Usynlige dyr) gik tidligere i år undercover på tre bedrifter, henholdsvis Eesti Muna OÜ, Linnu Talu og DAVA Foods Estonia, der samlet producerer 95% af alle buræg i Estland.

I går offentliggjorde organisationen billeder og optagelser fra bedrifterne, som dokumenterer, hvordan flere af hønsene har store skader fra deres tid i burene, som de deler med mange andre høns. Flere høns bløder og har sår, mens andre er næsten helt afpillede eller syge med parasitter. Og så er der de mange høns, der ligger døde i burene.

DAVA Foods Estonia har siden 2015 været ejet af danske DAVA Foods, og Anima har derfor i dag på baggrund af afsløringerne fra Estland rettet henvendelse til virksomheden med en opfordring om at droppe buræg:

“Afsløringerne fra Estland bør være et wake-up call for DAVA Foods, som bliver nødt til at forstå, at burægproduktion ikke længere skal være en del af forretningsmodellen. Når man ser optagelserne, bliver man mere end bekræftet i, at livet som burhøne er helt igennem rædselsfuldt”, udtaler Mathias Madsen, Kampagneleder, Anima.

LÆS OGSÅ:  Sådan øges dyrvelfærden i Aalborg Zoo

EU forbud på vej

Afsløringerne af forholdene i burægproduktionen kommer på et tidspunkt, hvor dyreværnsorganisationer over hele EU venter i spænding på, at EU-Kommissionen fremsætter sit forslag til en revision af EU’s dyrevefærdslovgivning, som blandt andet indebærer et forbud mod alle former for bure i landbruget.

I 2021 forpligtede EU-kommissionen sig til inden udgangen af 2023 at fremsætte forslaget som respons på, at det europæiske borgerinitiativ End the Cage Age havde indsamlet 1,4 millioner underskrifter fra EU-borgere.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)