VILD MENINGSMÅLING! Indvandringskritisk parti er størst

Indvandringskritisk parti er Sveriges største i ny måling.

Måske skyldes det de mange mord på åben gade, eller de mange bombeangreb. Eller måske er det udskiftningen af svenskere med muslimer i svenske byer.

Faktum er, at Sverigedemokraterne er størst i den seneste svenske måling, udgivet torsdag.

Knap hver fjerde svenske vælger – 23,5 procent – vil ifølge målingen stemme på det indvandringskritiske parti, der bedst kan sammenlignes med vores danske Dansk Folkeparti. Socialdemokratiet med statsminister Stefan Löfven i spidsen, får kun 23,2 procent af stemmerne i samme måling.

Forskning: Muslimer er ekstremt indavlede, når man kigger på dem som befolkningsgruppe

Socialdemokraterne har siddet på magten i Sverige langt størstedelen af tiden siden 2. Verdenskrig.

Trues af islamisk parti

En betydelig del af Socialdemokratiets vælgere kommer fra indvandrermiljøer. Hvis landets mange indvandrere får et parti, der mere direkte taler indvandrernes sag – herunder religion – risikerer socialdemokraterne derfor at miste endnu flere vælgere.

Og det er formenligt det, Sveriges nye parti Nuancepartiet, håber på. Nuancepartiet er startet af svensk-tyrkeren Mikail Yüksel.

Nuancepartiet vil have mere fokus på, hvad Mikail Yüksel kalder “islamofobiske forbrydelser”. Partiet vil arbejde for bedre forhold i landets forstæder, der typisk befolkes af personer med indvandrerbaggrund. Og så vil Mikail Yüksel have skrevet muslimer ind i den svenske grundlov, formenligt så de og deres religiøse regler kan beskyttes bedre.

LÆS OGSÅ:  VIDEO: Politibetjent dræbt af indvandrer – her bliver han anholdt

Polarisering

Nuancepartiet kan blive et alvorligt problem for Socialdemokraterne, der allerede nu kæmper med at holde på vælgere, som har svært ved at forene sig med partiets multikulturelle agenda.

Og Sveriges politiske klima kan blive særdeles polariseret med et stærkt Sverigedemokraterne på den ene side, og et islamisk parti med en formenligt meget loyal og i nogle tilfælde ekstremistisk vælgerskare på den anden. 8,1 procent af Sveriges befolkning bekender sig til islam, viser en måling ifølge DR.

Mikail Yüksel regner med, at hans parti kommer i Rigsdagen ved valget i 2022.

OBS: DR har fået Facebook til at lukke 24NYTs side. Derfor kan vi ikke selv dele denne artikel. Vi håber, at læserne selv vil dele den fra egne Facebook-profiler.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)