Vild vækst i antallet af offentlige papirnussere

Der er i de seneste år sket en voldsom vækst i antallet af ansatte i centraladministrationen, skriver Berlingske.

”De seneste godt fem år – fra fjerde kvartal i 2016 til første kvartal i 2022 – er antallet af ansatte i departementerne i centraladministrationen steget med 32 pct., mens antallet af ansatte i styrelserne er steget med hele 41 pct. Der er tale om samlet knap 11.800 flere medarbejdere over de seneste fem år.

Til sammenligning er antallet af administrativt personale i kommunerne i en tilsvarende periode ifølge Kommunernes og Regionernes Løndatakontor steget med 2,4 pct. – svarende til 2.096 årsværk. Men i modsætning til kommunerne og regionerne har eksplosionen i antallet af administrationsmedarbejdere i staten affødt lige præcis ingen sparekrav.

’At kommunerne skal spare, mens væksten i staten er eksplosiv, uden at de skal bidrage til at spare, er i mine øjne udtryk for hykleri. Det bør mane til eftertanke for alle på Slotsholmen, når man eksempelvis kan se, at en styrelse som Udviklings- og Forenklingsstyrelsen alene har 80 kontorchefer og 1.700 ansatte’, siger KL-næstformand Jacob Bundsgaard”.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)