Win-win-win


Korte, skarpe og – somme tider – satiriske tekster om de politiske løgne, fortielserne og hykleriet.


 

I det nye år stiger en liter benzin med 41 øre inkl. moms, mens en liter diesel kommer til at koste 27 øre mere, skriver FDM.

Det er en gammel skattereform fra 2009, også kaldet Forårspakke 2.0, der er årsagen til, at afgifterne på brændstof stiger. Her blev det blandt andet aftalt, at prisen på benzin og diesel skal følge prisudviklingen i samfundet.

“I 2024 medfører indekseringen for eksempel, at afgiftssatserne forhøjes med 7,7 pct. i forhold til 2023,” lød det fra skatteminister Jeppe Bruus (S) i et svar til Folketingets klima-, energi- og forsyningsudvalg.

Selvom de højere afgiftspriser rammer danskeren på penge, så kan det være godt nyt for Danmarks klimaregnskab. Afgiftsstigningerne gør det nemlig mindre fordelagtigt for de tyske grænsependlere, der kommer til Danmark for at tanke billig diesel.

24NYT: De stigende energi-, benzin- og dieselpriser er ikke alene godt for Danmarks klimaregnskab. De vil også redde planeten, i hvert fald i 2024. Og så kan vi tilmed ramme de dumme tyskere på pengepungen. Det er simpelt hen win-win-win.

André Rossmann

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)