1813 julekø skal stoppe nu


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Syge mennesker, forældre til syge børn og andre som har brug for lægehjælp, plejer at vente mange timer på at få kontakt til akuttelefonen 1813 i juledagene. Det må være slut nu, mener Finn Rudaizky (DF), som rejser sagen i regionsrådet.

Akuttelefonen 1813 har hvert eneste år siden etableringen har haft alvorlige problemer med betjening af Region Hovedstadens borgere ved juletid.

Efter Dansk Folkepartis mening er det meget vigtigt, at man sikrer, at de timelange ventetider ved telefonhenvendelser til 1813 nu bringes til ophør. Udover, at det svækker tilliden til Region Hovedstaden, er det katastrofalt, at syge mennesker, forældre til syge børn og andre som har brug for lægehjælp, venter mange timer på at få kontakt til sygehusvæsnet. De mange medie-beretninger hvert år ved juletid tydeliggør også, at alvorlige sikkerheds problemer opstår ved uhensigtsmæssig betjening i juledagene.

Problemet har i årevis været kendt for såvel direktion i 1813, koncerndirektionen i Region Hovedstaden, regionsrådet, Region Hovedstadens Forretningsudvalg, regionsformanden samt regionens sundhedsudvalg, uden at det har ført til væsentlige forbedringer omkring juletid.

På den baggrund – og for at sikre borgerne – at tingene omkring kommende jul i 2022 er bragt i orden med 1813’s juleproblemer, ønsker jeg at på regionsmødet 13. december, at rådet drøfter 1813´s betjening af Region Hovedstadens borgere i relation til julen 2022.

Jeg ønsker også, at formanden for Region Hovedstaden fremlægger en redegørelse. Jeg ønsker en tydeliggørelse af hvilke initiativer, der er taget for at forbedre 1813-julebetjeningen og hvilke forventninger, man har til, at der i år ikke vil være de timelange telefon-køer. Jeg ønsker også en tydeliggørelse af, hvad man rent faktisk har gjort og i hvilket omfang, man i år vil kunne forsikre borgerne en forsvarlig, faglig og risikofri betjening. Det ønskes samtidig oplyst, hvornår vagtplaner for 1813 for julen 2022 er lavet og oplyst en sammenligning mellem antal sundhedspersoner i 2021 og 2022.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Hvis vi forbød Paludan at demonstrere ville ytringsfriheden være dødstruet

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)