20-årig kvinde fra Kalundborg dømt for groft bedrageri

Midt- og Vestsjællands Politi har sammenstykket en stor sag med over 250 forhold, som en 20-årig kvinde fra Kalundborg i går tirsdag blev idømt betinget fængsel i 1 år og 6 måneder med vilkår om bl.a. 250 timers samfundstjeneste for at have begået.

En 20-årig kvinde fra Kalundborg blev ved Retten i Holbæk idømt fængsel i 1 år og 6 måneder for at have vildledt og bedraget over 40 borgere fra hele landet og var tiltalt for over 250 forhold.

Frihedsstraffen blev gjort betinget med vilkår om, at hun ikke begår noget strafbart i en prøvetid på 2 år fra endelig dom, at hun inden for en længstetid på 1 år og 6 måneder udfører ulønnet samfundstjeneste i 250 timer, og at hun i prøvetiden er under tilsyn af Kriminalforsorgen.

Den 20-årige har gennem længere tid franarret personlige oplysninger, herunder dankortoplysninger, bankoplysninger og cpr-numre, som hun har udnyttet og misbrugt.

”Det har været en meget omfattende sag med mange forhold og mange forurettede. Fremgangsmåden har blandt andet været at bruge kortoplysninger til at oprette konti på MobilePay, hvorfra hun har købt varer eller overført penge til sin egen konto. Desuden har den nu dømte fået adgang til de forurettedes netbank, så hun kunne overføre penge til sin egen konto eller til venners konti,” siger politikommissær Martin Eise Eriksen, der er leder af efterforskningssektionen for økonomisk kriminalitet i Midt- og Vestsjællands Politi.

LÆS OGSÅ:  Politiet lå på lur – 16-årig kunne anholdes på stedet

Både små og store beløb

Sagen startede i 2017 i Sydøstjyllands Politi. Senere blev sagen oversendt til Midt- og Vestsjællands Politi, da den nu dømte har bopæl i Kalundborg, og siden har politiet efterforsket sagen og samlet de mange forhold. Det blev til 250 forhold, der dækker over bedrageri af særlig grov beskaffenhed. Desuden har kvinden mange forhold, hvor hun over bl.a. Facebook har solgt varer, som hun aldrig sendte til køberne, selv om hun modtog penge for salget.

Tiltalen lød på bedrageri for både små beløb på nogle hundrede kroner og flere forhold, hvor borgere er snydt for over 20.000 kroner, fortæller anklager Pernille Bach Fredin fra Midt- og Vestsjællands Politi.

”En så omfattende sag tager lang tid at løfte i retten, og derfor har sagen også strakt sig over flere retsmøder, end det oprindeligt var tiltænkt. Kvinden blev samlet set dømt for at have bedraget sig til mere end 250.000 kroner i de mange forhold, og retten lagde i dommen netop vægt på det store antal forhold, der blev begået over længere tid, og på, at der er tale om systematisk kriminalitet af organiseret karakter til en betydelig samlet værdi,” siger anklageren.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)