24-årige Jeppe børsnoterede DanCann Pharma fra drengeværelset: Fra ingenting til 175 millioner kr. på under fire år

DanCann Pharma startede som en god idé, der blev til et ambitiøst iværksætterprojekt, og som på blot fire år har udviklet sig til en virksomhed, der bliver lagt mærke til både i cannabisbranchen og bredt i investorkredse. Børsnotering, opkøb og kommende certificering efter EU-standarder; der er fuld fart på aktiviteterne og i spidsen for det hele står den i dag blot 26-årige Jeppe Krog Rasmussen, som netop af Berlingske er blevet kåret som et af Danmarks største erhvervstalenter.

Jeppe Krog Rasmussen foran DanCann Pharmas produktionsfacilitet Biotech Pharm1 i Ansager

Jeppe Krog Rasmussen er medstifter, administrerende direktør og medlem af bestyrelsen i DanCann Pharma A/S, som er en dansk bio-pharma virksomhed med fokus på forskning, udvikling, produktion og salg af medicinsk cannabis og lægemidler med indhold af cannabinoider. Virksomheden skaber og fremstiller løsninger til morgendagens hårde udfordringer gennem brug af cannabinoider til farmaceutiske og terapeutiske formål.

DanCann Pharma blev stiftet i 2018 af Jeppe Krog Rasmussen og Morten Martinsen på baggrund af etableringen af den danske forsøgsordning med medicinsk cannabis. De kom i kontakt med hinanden via LinkedIn, Jeppe med en handelsskolebaggrund og interesse i investeringer, Morten som forholdsvis nyuddannet biolog – og begge med stor interesse i de muligheder, der lå i forsøgsordningen. De to unge mænd, som begge var i 20’erne, fik lavet en forretningsplan, og tegningen til DanCann Pharma begyndte langsomt at tage form.

– For Morten, jeg og alle med tilknytning til DanCann Pharma har patienterne første prioritet. Vi har begge baggrund som patienter selv (læs: diabetikere), og kender til de udfordringer, som mange kæmper med i forhold til blandt andet korrekt medicinering. DanCann Pharma blev skabt med en vision om at kunne gøre en forskel – et reelt alternativ – for de mange, der ikke kan få tilstrækkelig hjælp gennem behandling med konventionel medicin. Vi vil have gjort op med den stigmatisering, som medicinsk cannabis og behandling med cannabinoider har båret på gennem årtier, fortæller Jeppe Krog Rasmussen.

LÆS OGSÅ:  COVID-19-indsats til 75 mio. kr.: 600 mindre virksomheder får hjælp til bedre indtjening og sund økonomi

I Ansager blev lejede industrilokaler bygget om og stadig flere investorer engagerede sig løbende i den ambitiøse virksomhed. Der blev både i cannabissektoren og i investorsammenhænge hurtigt lagt mærke til de to iværksættere og deres ambitiøse projekt, og snart blev Jeppe Krog Rasmussens opsparing, som blev brugt som startkapital, mangedoblet og geninvesteret i DanCann Pharma. Virksomheden nyder stor velvilje fra Varde Kommune og fra lokalområdet, som har taget rigtig godt imod de to iværksættere. Faktisk har de fleste af de lokale håndværkere, som har været involveret i etableringen af produktionsfaciliteterne, købt aktier i DanCann Pharma.

– Da DanCann Pharma i 2020 kom på den svenske Spotlight-børs, var jeg lige fyldt 25 og havde blot to uger forinden forladt drengeværelset i mine forældres hus i Grindsted, hvor jeg boede for at spare penge, som skulle investeres i virksomheden. Det har jeg siden fortrudt lidt, for det havde da været lidt sejt at være introduceret på børsen og samtidig styre virksomheden hjemme fra værelset”, siger det unge erhvervstalent.

Uanset bopæl var han den yngste danske administrerende direktør nogensinde for en børsnoteret virksomhed og har siden selskabets spæde start kunnet se værdien af DanCann Pharma stige markant. Faktisk var selskabets markedsværdi – den såkaldte Market Cap – på 175 mio. kr. ved udgangen af 2021, blot fire år efter etableringen. Jeppe Krog Rasmussen er et eksempel på, at et succesfuldt erhvervseventyr ikke nødvendigvis udspringer fra universitetet eller handelshøjskolen.

LÆS OGSÅ:  Drift vægtes over forandring i de fleste virksomheder, viser ny global undersøgelse om strategisk modenhed

– Jeg betegner mig selv som en visionær autodidakt virksomhedsleder med udpræget skabertrang og en indædt vilje til at udfordre gældende normer, rokke ved status quo og bekæmpe uretfærdighed. På patienternes vegne, pointerer han.

En børsnotering i november 2020 og flere efterfølgende kapitalindsprøjtninger har gjort det muligt for virksomheden at trykke på startknappen i de højteknologiske produktionsfaciliteter i Biotech Pharm1 og således sætte gang i testproduktionen af det biomateriale, som i 2022 i større volumen skal afsættes på udvalgte eksportmarkeder. I oktober 2021 opkøbte DanCann Pharma grossistvirksomheden CannGros og erhvervede samtidig import- og produktlicenser, som gjorde DanCann Pharma markedsledende i Danmark med rådighed over de eneste tre godkendte produkter på markedet under den danske forsøgsordning for medicinsk cannabis.

– Foråret 2022 skal bruges til at erhverve de fornødne EU-GMP-certificeringer, så både produktion og kvalitetssystemer overholder anerkendte standarder. Ansøgningen om godkendelse af faciliteterne blev sendt afsted til Lægemiddelstyrelsen i januar 2022 og vi forventer at have alt på plads inden udgangen af første halvår. De første fire år i vores virksomheds historie har været spændende og lærerige – og det ser ud til, at tendensen fortsætter, konkluderer Jeppe Krog Rasmussen.

Fakta om Jeppe Krog Rasmussen:

  • Jeppe Krog Rasmussen er funderet i en verden af investeringer, med ekspertise indenfor Tech, MedTech, Biotech og Pharma
  • Jeppe Krog Rasmussen har stået i spidsen for selskabets kapitalindsprøjtninger, og har historisk rejst finansiering i selskabet for ca. 90 mio. kr.
  • Jeppe Krog Rasmussen er som ung diabetiker m.m. ”født” med en nysgerrighed for folkesundhed og patienternes ve og vel. Qua dette, og det faktum, at Jeppe havde en tæt familiær person som stod i problemstillingen omkring en manglende adgang til et legalt alternativ for medicinsk cannabis, udmønstrede det sig i etableringen af ”DanCann Pharma” (Danish Cannabinoid Pharmaceuticals), som Jeppe stiftede i en alder af blot 21 år fra barndomsværelset i Grindsted
  • Jeppe Krog Rasmussen var lige flyttet hjemmefra, da DanCann Pharma i 2020 blev børsnoteret og blev som 25-årig den yngste administrerende direktør nogensinde for en dansk børsnotering
  • Jeppe Krog Rasmussen var idémanden bag selskabets første opkøb, CannGros ApS, som selskabet opkøbte for samlet 13 mio. kr. tilbage i oktober 2021
  • Jeppe Krog Rasmussen har på under fire år forvandlet en virksomhed grundlagt med en ydmyg selskabskapital på et par tusinde kr. til et fremadstormende aktieselskab, som ved slutningen af 2021 havde en ”all time high” værdi på ca. 175 mio. kr.
  • Jeppe Krog Rasmussen brænder for DanCann Pharma og har bundet sig til virksomheden ved at låse sit engagement de næste tre år. Et stærkt signal til nuværende og potentielle investorer
LÆS OGSÅ:  Bedre kontrol af udenlandske adresser i CVR