Rockere truer sig til uberettiget førtidspension

Danskere, som i årevis har været fanget i kontanthjælpssystemet, er forarget over, at driftige bandekriminelle ikke har problemer med at få tilkendt uberettiget førtidspension. Det er en offentlig hemmelighed, at rockere truer sig til førtidspension, skriver Berlingske.

”Uberettiget førtidspension er det perfekte skalkeskjul for kriminelle, for så lader myndighederne dem være i fred. De har en indtægt og er dermed knap så mistænkelige for Skat. Og ydelsen er ikke som for eksempel kontanthjælp betinget af konstant kontrol og snagen fra kommunale sagsbehandlere, som er ansat til at få kontanthjælpsmodtagere tilbage på arbejdsmarkedet.

På førtidspension lader myndighederne i vid udstrækning en borger i fred. Så kan du gøre, hvad du vil. Det er perfekt, hvis du er kriminel. Hvor mange registrerede bandekriminelle, der får førtidspension, er imidlertid svært at finde ud af.

Mikkel Bjørn (DF) har gentagne gange forsøgt at få en opgørelse, og selvom både listen over bandemedlemmer og antal mennesker på førtidspension findes i statslige registre, er det hidtil ikke lykkedes. ’Vi får som regel det svar, at det kræver en besværlig manuel optælling, men det kræver, at man ved, hvilke førtidspensionister der også er registrerede bandekriminelle’, siger Mikkel Bjørn. Han har ikke kunnet få et svar på, hvor mange der er tale om, selvom Folketinget har diskuteret problemet i hvert fald siden 2017”.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)