Dansk vindmølle-fadæse på USA’s østkyst

Lørdag den 13. juli kollapsede vingen på en kæmpevindmølle ved havvindparken Vineyard Wind 1, cirka 20 kilometer syd for øerne Martha’s Vineyard og Nantucket i Massachusetts. Bag projektet står bl.a. danske Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), skriver Berlingske.

”Vineyard Wind er havvindmøllepark til et tocifret milliardbeløb. Det er planen, at Vineyard Wind 1 skal blive USA’s første havvindmøllepark i kommerciel skala. Men efter vingekollapset 13. juli har myndighederne suspenderet udbygningen på ubestemt tid.

Et oprydningshold på 50 mand, lokale myndigheder og frivillige arbejdet i døgndrift for at inddæmme konsekvenserne, hvor alt fra skarpe og mange meter lange stykker fiberglas til bittesmå stykker flamengo flyder rundt i havet og skyller op på strande. Imens er badestrande blevet lukket for gæster, og de lokale frygter skadevirkningerne, som ulykken vil få for det rige maritime liv under havoverfladen.

Vindmøllekollapset et problem CIP, fordi det sker i kernelandet for den demokratiske politiske elite – Biden-familien ferierer årligt på Nantucket, mens Obama-parret har en bolig til 80 mio. kr. på Martha’s Vineyard (USA’s pendant til Hornbæk – red. 24NYT). Den samme politiske elite, der normalt skubber på for den grønne omstilling, men heller ikke vil have vindmøller i sin egen baghave”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)