Parallelt retssystem i danske ghettoer

I de danske ghettoer findes der islamiske mæglingsråd, som kommer i spil, når der er uoverensstemmelser i det palæstinensiske miljø, herunder også i straffesager. Det er et problem, fordi mæglingsrådene saboterer politiets arbejde, skriver Berlingske.

”Alvorlige voldssager i Aarhus’ udsatte boligområder bliver løst af parallelle retssystemer. Imamer og toneangivende familier lukker voldssager ned uden om politi og domstolene, og ifølge politiets oplysninger får imamerne også penge for at involvere sig i ulovlige mæglinger.

Imamer og andre dominerende personer fra lokalområdet insisterer på, at de – og ikke de danske domstole – skal løse konflikterne. Mæglingerne er problematiske, fordi de forhindrer politiet i at efterforske og domstolene i at dømme. Samtidig afskærer imamer og magtfulde familier ofrene fra de rettigheder og den hjælp, som myndighederne tilbyder for eksempel voldsramte kvinder og mænd.

Østjyllands Politi bekræfter over for Berlingske, at der foregår mæglinger, som obstruerer deres arbejde. Det er direkte ulovligt, hvis mæglinger bliver brugt til at ændre vidners forklaringer i retten, eller hvis man truer et offer eller et vidne”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)