Andelen af borgere, der har tillid til politiet, er for første gang i Tryghedsundersøgelsens syvårige historie større i de særligt udsatte boligområder samlet set end i resten af Danmark. Det viser Politiets Tryghedsundersøgelse for 2019, der måler borgernes tryghed og tillid til politiet.
I Politiets Tryghedsundersøgelse 2019 svarer 84,6 procent af borgerne i de særligt udsatte boligområder samlet set, at de har tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de har brug for det. På landsplan er tallet 82,6 procent. Det er dermed borgerne i de særligt udsatte boligområder samlet set, der for første gang i tryghedsundersøgelsens syvårige historie nærer større tillid til politiet end i resten af Danmark.
”Det er glædeligt at se, at tilliden til vores betjente ligger højt i de særligt udsatte boligområder og nu er på niveau med den øvrige del af landet. Det er områder, vi har prioriteret, og det er selvfølgelig positivt, hvis den indsats har båret frugt. Det gode samarbejde med de lokale aktører er helt essentielt”, siger rigspolitichef, Thorkild Fogde.
Det går samtidig den rigtige vej for trygheden blandt borgerne i de særligt udsatte boligområder samlet set. 70,9 procent af borgerne føler sig trygge. I 2018 var det tilsvarende tal 68,4 procent.
”Trygheden er på vej opad, og det glæder mig. Den er ikke på niveau med den øvrige del af landet endnu og det understreger blot, at vi skal holde ved og fortsat prioritere at være til stede nært og lokalt. Det er de lange seje træk, der virker”, siger rigspolitichef, Thorkild Fogde.
På landsplan er det 85,6 procent af borgerne, der føler sig trygge i deres nabolag. Året før var det på 86,5 procent.
”Vi har fortsat en høj grad af tryghed i befolkningen på niveau med sidste år. Det er selv sagt en god nyhed, og det viser at borgerne opfatter os som et tryghedsskabende og nærværende politi. Både det nære og det svære politiarbejde er vigtigt, når det handler om, at sikre et trygt samfund”, fortæller Thorkild Fogde.
I år er der målt på kommuneniveau
Tryghedsundersøgelsen har i år gennemgået nogle enkelte forandringer. Den største er, at der for første gang er målt tryghed og tillid til politiet i samtlige 98 kommuner.
”Tryghedsundersøgelsen er et nyttigt redskab for politikredsene at navigere efter og tilføjelsen af målinger på kommuneniveau gør den blot endnu mere anvendelig. Det synliggør, hvor politiet skal sætte ekstra ind for”, siger fungerende politiinspektør hos Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter, Allan Holm.
Om Politiets Tryghedsundersøgelse
Politiets Tryghedsundersøgelse 2019 måler trygheden og tilliden til politiet i hele landet, i de 12 politikredse, i de 98 kommuner og i de 22 særligt udsatte boligområder.
Rapporten er baseret på knap 42.000 besvarelser, som er indsamlet fra juni til september 2019.
Politiets tryghedsundersøgelse indgår i det analysegrundlag, der er med til at forme den kriminalitetsforebyggende indsats nationalt og i de enkelte kredse, herunder i de særligt udsatte boligområder.
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)