Årets største, gratis, klassiske udendørs koncert i Aarhus 11. juni

Der sker noget særligt, når opera og klassisk musik flyttes ud af de vante rammer, og nu kan alle opleve det igen. Den Jyske Opera inviterer sammen med Aarhus Symfoniorkester til Opera i Parken under åben himmel i Skanseparken i Aarhus.

Opera i Parken er en gratis sommerkoncert for folk i alle aldre, der vil opleve operahits og uddrag fra Den Jyske Operas kommende sæson. Det er fjerde gang, at Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester liver Skanseparken op med storslået musik. Denne gang bliver det lørdag d. 11. juni kl. 15-17. Koncerten kræver ingen billet.

De to arrangører ser frem til at møde deres faste publikum under åben himmel, men også nye publikummer, som skal opleve opera og klassisk musik for første gang i uformelle rammer. “Når opera og klassisk musik flyttes ud af de vante rammer i konventionelle teater- og koncertsale, skabes der mulighed for at opleve musikken på en ny måde,” fortæller Philipp Kochheim, operachef for Den Jyske Opera.

Dagens koncertprogram

Konferencier og vært Stine Rosengren præsenterer og sammenkæder igen i år det musikalske program, og Den Jyske Operas musikchef Christopher Lichtenstein dirigerer Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Operas Kor og de fem internationale solister Katharina Maria Abt, Elise Caluwaerts, Randy Diamond, Thomas Paul og Dorothea Spilger.

Publikum kan se frem til at opleve kendt og elsket musik af bl.a. Andrew Lloyd Webber, Mozart, Verdi, Bizet, Leoncavallo, Puccini. Der vil være uddrag fra Den Jyske Operas kommende forestillinger: musicalen Sunset Boulevard, dobbeltopera-thrilleren La Vendetta / I Pagliacci og familieforestillingen Tryllefløjten.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt Lørdag d. 11. juni kl. 15-17
Adgang Der er adgang til Skanseparken hele dagen. Koncerten er gratis og kræver ikke billet. Der er mulighed for at blive sat af på hjørnet af Svendborgvej/Strandparken i Skanseparkens sydlige del.
Parkering Der ikke mulighed for parkering i umiddelbar nærhed af Skanseparken. Der opfordres til, at bilen bliver stående hjemme. Skanseparken ligger 10 minutters gang fra Aarhus Hovedbanegård og parkering i Bruuns Galleri.
Cykel Cykel kan medbringes og parkeres i umiddelbar nærhed af parken.
Stole og tæpper Det er tilladt at medbringe stole og tæpper. Stole er dog ikke tilladt i forreste publikumsområde af hensyn til publikums udsyn.
Mad og drikke Det er tilladt at medbringe egen mad og drikke.
Toiletter Der opstilles toiletvogne flere steder i udkanten af parken. Der er handicaptoilet ved Marselisborg Allé.
Paraplyer, borde, engangsgrill, pavilloner og telte Det er ikke tilladt at medbringe paraplyer, borde, engangsgrill, pavilloner og telte.
LÆS OGSÅ:  Operaen Drot og Marsk vækker Danmarkshistorien til live


Opera i Parken er skabt i et samarbejde mellem Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester med støtte fra
Aarhus Kommune, Nordea-fonden, 15. Juni Fonden og med hjælp fra frivillige ReThinkers.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)