Bag Musikhuset Aarhus’ facade summer det af aktivitet

Imens Musikhuset Aarhus holder lukket pga. sommerferie og udbygning, er Den Jyske Opera i fuld gang med at gøre klar til verdenspremieren på Inkognito Royal.

Inkognito Royal kan opleves i Musikhuset Aarhus 18. – 22. august 2021.

Den Jyske Opera rykker ind i Nordens største musikhus
Musikhuset Aarhus udbygges og holder sommerferielukket, men huset er ikke tomt. Den Jyske Operas teknikere, kunstnere og kreative kræfter er i fuld gang med at flytte produktionen af Inkognito Royal ind på Store Scene i Musikhuset Aarhus. Teknikerne har nu bygget scenografien op, som bl.a. vil danne rammen for hotellet, hvor den danske kongefamilie befinder sig i Hamborg 1912.

Ikke en helt almindelig opera
Det store sangerhold har været i gang med prøveforløbet siden d. 7. juni og flytter i dag prøverne fra Frichsparken i den ene ende af Aarhus ind i Musikhuset i centrum af Aarhus.

Det bliver noget andet end de klassiske operatoner, der normalt lyder, når der er opera på programmet. Både musical, jazz og flere andre genrer har sneget sig ind i Inkognito Royal, som den danske prisvindende komponist Karsten Fundal har skrevet.

Underholdning og overraskelse
Der går rygter om, at Kong Frederik d. 8. døde under en spadseretur, men skulle angiveligt være faldet om af et hjerteanfald på et nærliggende bordel. Er det mon sandt? Dét udforsker Inkognito Royal i en kombination af musik, dans, sang og skuespil. “Det bliver alt andet end en historietime. Publikum kan se frem til at blive underholdt og overrasket,” siger operachef Philipp Kochheim, som er idémanden bag.

LÆS OGSÅ:  Efter fulde sale på Aarhus Teater rammer hospitalsrevseren nu København

Ikke nok med at flere genrer og stilarter kan opleves i Inkognito Royal, så synges der både på dansk, engelsk, tysk og fransk. Oven over scenen vises danske overtekster.

Verdensstjernen Susanne Elmark spiller Dronning Lovisa
“Handlingen er en interessant indfaldsvinkel til Danmarkshistorien, og rollen er en vidunderlig blanding af alvor og humor,” siger sopran Susanne Elmark, der synger rollen som Dronning Lovisa. Susanne Elmark har sunget på de største scener i udlandet og er nu tilbage i Danmark for at synge i Inkognito Royal.

I Inkognito Royal kan man møde både Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Operas Kor og et stort internationalt sangerhold bestående af 25 solister. Tyske Andreas Daum kan opleves for første gang hos Den Jyske Opera i rollen som Kong Frederik d. 8.

Introduktion
Hvis man hurtigt vil forberedes til Inkognito Royal, kan man deltage i en gratis introduktion 20 minutter før forestillingen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)