Corona-investeringer hittede i 2020, men hver tredje glemmer forsikringen

2020 blev året, hvor danskerne var blevet tvunget til at sidde hjemme og blive mindet om hvert et lille boligprojekt, som har stået på huskelisten i årevis. Måske derfor angiver hver femte dansker i en YouGov-undersøgelse, lavet for If Skadeforsikring, at de under corona har anvendt flere eller mange flere penge på boligforbedringer.

Flere end hver fjerde dansker har brugt mellem 5.000 og 20.000 kroner på boligforbedringer som renovering, nye møbler eller en ny træterrasse.

Den tendens overrasker ikke hos If Skadeforsikring, men det gibber lidt, at danskerne glemmer at berette om deres forbedringer. Samme undersøgelse viser nemlig, at 33 procent af danskerne ikke får oplyst eller ikke ved, at skal oplyse deres forsikringsselskab om værdiforøgelse af boligen.

– Undersøgelsen afspejler den travlhed, som byggemarkederne oplevede i foråret under den første nedlukning. Små og store byggeprojekter, som eksempelvis ny udestue, nyetableret toilet, ny tagbelægning, er blevet realiseret, men hvis man ikke informerer forsikringen om det, kan man stå i en rigtig ærgerlig situation, hvis uheldet en dag er ude, siger kommunikationschef hos If, Birgitte Ringbæk, og understreger:

– Det er særligt de boligforbedringer der skaber værdiforøgelse, der er vigtige at melde til forsikringsselskabet, hvis forsikringen skal dække ved brand eller tyveri. Ellers kan det få betydning for erstatningen, hvis man er underforsikret.

Investeringer i kunst
Udover de store forbedringer af boligen har kunst til hjemmet også givet værdiforøgelser under corona. Det fortæller provokunstner Kristian von Hornsleth:

LÆS OGSÅ:  Ni ud af ti danskere gør tiltag for at undgå indbrud i ferien

­­– Det har været et kedeligt år for gallerierne med aflysninger. Men ved de mindre, lukkede events som vi har gennemført, der er værkerne nærmest blevet revet væk. Selvfølgelig fordi vi sælger noget kunst, der absolut ikke er kedeligt, men der er også mange som fortæller, at når det ikke kunne blive til den store sommerrejse med oplevelser, så må oplevelserne komme op på væggen og skabe refleksion over disse særprægede tider i stedet, siger Kristian von Hornsleth.

Samme oplevelse har et af Danmarks største og ældste auktionshuse Bruun Rasmussen, hvor vurderings- og salgsdirektør Kasper Nielsen også beretter om et rekordår med salg af kunstgenstande under årets coronapandemi. Genstande som det netop kan være fornuftigt at opdatere indboforsikringen med, og som i tilfælde af særligt dyr eller unik kunst endda kræver en ekstra særforsikring.

Særligt unge glemmer forsikringen: Forsikringsselskabet kan spare dig
If Skadeforsikrings undersøgelse viser, at det særligt er de unge, som har en tendens til at glemme forsikringsselskabet, når boligen forbedres. Blandt de 30-39-årige vil kun 59 procent tænke over at oplyse deres forsikringsselskab om ændringerne. Blandt de 50-59-årige er det tal 79 procent.

– I sidste ende handler det om information og vaner. Hvor ældre generationer har været vant til at ringe og få en snak med deres forsikringsrådgiver, så er unge mere digitale og klarer tingene online, siger Birgitte Ringbæk og påpeger:

LÆS OGSÅ:  Danskerne løber stadig fra parkeringsskaderne

 – Selvom selvbetjeningen er smart, så er det en gang imellem en god idé at aftale tid med en rådgiver. Det kan sagtens være over video eller telefon, hvor vi får rettet op på unødvendige dækninger eller nye boligforbedringer, som en udskiftet varmekilde eller nedrevet udestue. Faktisk oplever omkring en fjerdedel af de kunder, som får lavet et forsikringstjek, at dækningen, foruden at blive mere retvisende, også ender med at spare dem penge.


Nøgletal fra undersøgelsen:

Har din husstand anvendt flere eller færre penge på hjem og bolig under corona-epidemien i forhold til normalt? Her tænkes på ting der er købt til hjemmet og haven eller omkostninger i forbindelse med renoveringsprojekter, ikke deciderede huskøb mv.
21 procent svarer flere eller mange flere
Hvor mange penge vil du estimere, at din husstand har brugt på boligrelaterede forbedringer (fx renoveringer, møbler og ting til haven) i 2020?
36 procent har anvendt mellem 5000 kroner og 49.999 kroner
Ville du tænke over at informere dit forsikringsselskab, hvis du øger værdien af dit indbo?
33 procent vil ikke eller ved ikke, om de vil oplyse forsikringsselskabet
Ville du tænke over at informere dit forsikringsselskab, hvis du øger værdien af dit indbo? (30-39-årige)
43 procent vil ikke eller ved ikke, om de vil oplyse forsikringsselskabet
Undersøgelsen er foretaget i perioden 18.-23. november, 2020

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)