Det går godt i Danmark, og der er historisk gode muligheder for at få et job. Men det er ikke alle, der vil have et. Det skriver Berlingske.
Ifølge en rapport fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) står hver anden danske kontanthjælpsmodtager reelt ikke til rådighed for arbejdsmarkedet.
Det betyder, at vi i Danmark har færre mennesker i beskæftigelse, end vi kunne have, og vi har flere på offentlig forsørgelse, end vi burde have. Dermed ender vi med at være mindre velstående som samfund.
Rapporten viser desuden, at hver femte dagpengemodtager ikke står til rådighed for danske arbejdsgivere. Kravene til de ledige er ret klare, men kontrollen er øjensynlig ikke god nok.
24NYT: Når jobannoncen lyder på ufaglært arbejde, kommer ansøgningerne oftest fra udenlandske arbejdere. En voksende del af de ufaglærte job i Danmark går til rumænere, polakker, thailændere og andre udlændinge.
I hotel- og restaurationsbranchen udgør andelen af ansatte med en udenlandsk baggrund nu 80 pct. I rengøringsbranchen er det 30 pct., i gartnerierne 50 pct., og i landbruget 30 pct. Der er tale om job til overenskomstmæssig løn.
Vi importerer udenlandsk arbejdskraft, selv om vi har arbejdsløshed blandt etniske danskere. Det er falliterklæring for det slappe Velfærdsdanmark.
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)