De små fly i Danmarks flyvehistorie

Forfatter, fotograf og pilot, Ole Steen Hansen, er efter mange års grundig research klar med bind to i det store trebindsværk om et af det 20. århundredes helt store eventyr – flyvningens historie.

Danmarks flyvehistorie – De små fly er titlen på det andet bind i den storslåede serie, der zoomer ind på de små flys betydning, anvendelsesmuligheder og forskelligheder. En åben dobbeltdækker har været på vingerne og spillet en afgørende rolle i en hæsblæsende forbryderjagt. Små børn var passagerer på de små fly i forbindelse med kighosteflyvningerne. Kvindernes verdensmesterskab i svæveflyvning blev afholdt over den jyske hede. Og formationsholdet RVators hyldede sundhedspersonalet med et hjerte af røg på himlen under coronakrisen – i hjemmebyggede fly. Historierne om de små fly er mange og spænder over en bred vifte af både emner og tid. Ole Steen Hansen fortæller både historier fra nutiden, samt historier om luftfotografering fra ballon over Tivoli i København i 1800-tallet, og om den vigtige rolle dansk flyproduktion spillede omkring Anden Verdenskrig.

Historierne ledsages af et væld af flotte billeder af maskiner, luftfotos, piloter og passagerer. Ole Steen Hansen har et personligt kendskab til de små flys Danmark, da han selv er pilot og kender til passionen for at flyve i de små maskiner. Mange af bogens fotos er taget af forfatteren selv, når han har hængt ud ad åbne vinduer i små fly og fotograferet dem, der fløj tæt ved siden af.

LÆS OGSÅ:  Mindre fly fik hård landing

Ole Steen Hansen er forfatter, fotograf og pilot; han har studeret historie på Aarhus Universitet, og i 2019 modtog han Dansk Forfatterforenings faglitterære pris for sit forfatterskab. Danmarks Flyvehistorie er resultatet af årtiers engagement i dansk flyvning og flyvehistorie. Bind 1 udkom sidste år, og nu er bind 2 klar til udgivelse.

Fakta om bogen:

Titel: Danmarks flyvehistorie – De små fly
Forfatter: Ole Steen Hansen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740686319
Sidetal: 418
Vejl. pris: 399,95 kr.
Udgivelsesdato: 22. november 2022

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)