Den ultimative censur: Sverige vil forfølge kritikere i udlandet

Sverige vil stoppe støtte til indvandringskritiske partier og kritik af svensk udlændingepolitik ved at uddanne et specialkorps af meningsdannere bevæbnet med betalt promovering af “rigtige” meninger på sociale medier. Kritiske medier skal desuden have ødelagt deres mulighed for at tjene penge på reklamer.

Der blev kastet lys på det iranske præstestyres forfølgelse af kritikere, da dansk politi d. 28. september 2018 måtte lukke det halve af Danmark for beskytte en gruppe eksiliranere. Også Tyrkiet forfølger kritikere i udlandet. Det sker gennem et netværk af spioner tilknyttet de tusinder af tyrkiske moskeer – heraf 30 i Danmark – som Erdogan-regimet kontrollerer.

Nu vil Sverige melde sig på listen over lande, der forfølger kritikere i udlandet. Medier og personer på sociale medier, der stiller Sverige og svenske politikere i et dårligt lys, skal rammes økonomisk og imødegås af specialuddannede meningsdannere på de sociale medier.

Det fremgår af en rapport, Smearing Sweden, som Sveriges beredskabsstyrelse har udgivet på deres hjemmeside. Sveriges beredskabsstyrelse går under navnet MSB (Myndigheden for Samfundsbeskyttelse og Beredskab).

Imødegåelse af især indvandringskritiske holdninger og artikler skal ifølge rapporten ske i et koordineret samarbejde mellem regeringen, medier og sociale mediegiganter. Den statsbetalte rapport sammenligner udenlandske skribenters kritik af Sveriges udlændingepolitik med Ruslands forsøg på at påvirke vestlige demokratier.

Det er udlændingepolitiken, der er problematisk

Ifølge rapporten skal hjemmesider og personer på sociale medier, der kritiserer Sverige eller de svenske politikere på en måde, som den svenske stat vurderer er “sensationalistisk” eller “ensidig”, forsøges stoppet. Ifølge planen skal dette ikke kun ske indenfor Sveriges grænser. Der skal således oprettes et skandinavisk samarbejde, der senere skal udviddes til hele Europa. Den svenske stats tentakler skal altså være særdeles lange.

LÆS OGSÅ:  Sådan stopper vi Facebooks angreb på demokratiet

Ifølge MSB’s rapport er det særligt kritik af den svenske udlændingepolitik, der er problematisk.

Rapporten nævner specifikt de to partier, Sverigedemokraterne og Alternativ for Sverige, som to partier, der har fået uforholdsmæssigt meget medvind fra internationale “junk news”.

MSB-rapporten anbefaler, at NGOer får gratis uddannelse i, hvordan de kan styre den offentlige mening på sociale medier. NGOerne skal bevæbnes med betalte promoveringer af de “rigtige” meninger.

Medier der ifølge den svenske stat spreder kritik af Sveriges udlændingepolitik, skal have ødelagt deres muligheder for at tjene penge på reklamer. Dette kan ramme disse medier hårdt – måske endda helt lægge dem i graven – da de ikke får statsstøtte og derfor er 100 procent afhængige af indtægter fra annoncering.

Hvis du vil støtte 24NYT, som heller ikke får statsstøtte, med 1,- om dagen, så klik her.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)