Det Kongelige Teaters femte mest ”sete forestilling” i år blev en teaterlegeplads for børn

Over 20.000 børn og deres voksne besøgte i 2022 Det Kongelige Teaters mobile børneunivers Postyrium på hjul. Dermed tager teatrets børnestrategi for alvor fart.

Det Kongelige Teater har lagt en ambitiøs strategi, hvor børn og unge skal have endnu flere og bedre muligheder for at opleve kunst og kultur. I efteråret 2021 lancerede teatret Postyrium på hjul, som er et af de tiltag, der skal være med til at gøre børn nysgerrige på teatret og lade dem lege med kunsten i deres nærmiljø. Siden har man kunne finde den rullende teaterlegeplads på pladser og torve i 18 byer og på blot et år har over 29.000 besøgende lagt vejen forbi de magiske containere siden deres premiere i september 2021.

”Vi er utrolig glade for at se, at et tiltag, som vi satte i søen for bare et år siden, er blevet taget så godt imod af både de kommunale og lokale aktører i Danmark, som vi samarbejder med, og selvfølgelig allermest af de mange børnefamilier og institutioner, som har lagt vejen forbi vores teaterlegeplads,” siger Dorthe Paulli, Udviklingsdirektør på Det Kongelige Teater.

Postyrium på hjul er blot ét af Det Kongelige Teaters tiltag for børn og unge. Med en omfattende børnestrategi fokuserer Det Kongelige Teater på at udvikle både forestillinger og aktiviteter for yngre brugere.

”På Det Kongelige Teater har vi et mål om at gøre kunsten mere tilgængelig og mere relevant for flere forskellige børn og unge. Derfor er vi i gang med at udvikle en lang række tiltag som eksempelvis Postyrium på hjul, der skal åbne kunsten og teatret mere op, og give børnene noget, som de forhåbentlig kan spejle sig i og lade sig inspirere af. Ambitionen er ikke at gøre alle børn til balletelskere eller operafans, men de skal vokse op og vide, at de kunne være blevet det,” siger Kasper Holten, Teaterchef på Det Kongelige Teater.

LÆS OGSÅ:  Over 600 veteranbiler åbner Jesperhus Blomsterpark

 

Kort info om Postyrium på hjul og teatrets børnestrategi:

  • Postyrium på hjul blev lanceret i september 2021 og har frem til september 2022 været opstillet i 18 byer i hele landet.
  • Siden september 2021 og frem til september 2022 har 29.645 besøgende lagt vejen forbi teaterlegepladsen.20.645 af dem var i 2022.
  • Postyrium på hjul er en del af Det Kongelige Teaters børnestrategi, som fokuserer på, at teatret over de kommende år vil udvikle mere indhold til børn og unge. Allerede nu kan man eksempelvis opleve forestillinger for børn i alle aldre og bruge kunsten i skolerne med teatrets skolematerialer. Af kommende tiltag ligger et digitalt univers for børn, flere forestillinger målrettet de mindste og et nyt, stort oplevelsesunivers i Stærekassen.
  • Postyrium på hjul er – ligesom flere af aktiviteterne i teatrets børnestrategi – gratis at opleve.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)