DF’s forslag havde medvind.


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Københavns Kommune holder lønfest for den øverste top, men svigter hjemmehjælpere, Sosu-assistenter og medarbejdere i psykiatrien.
Det er dokumenteret i Berlingske, 8/1-24, at kommunerne betaler millioner af skattekroner hvert eneste år som kompensation til fyrede, højt betalte topchefer.
Alene i København, er der blevet betalt mere end 12 millioner kroner i ren fratrædelsesgodtgørelse til fyrede direktører, i de sidste 5 år. Det svarer til mere end to millioner kroner om året.
Derfor rejste jeg og Dansk Folkeparti, denne skævhed på mødet i Borgerrepræsentationen den 1/2. Det er nemlig ikke rimeligt, at direktører skal have den beskyttelse og store kompensation, som ikke findes hos andre ansatte.
Der er, efter min mening, tale om, at der bliver holdt lønfest for skattekronerne i den øverste top af den offentlige sektor.
Fratrædelsesgodtgørelsen til de i forvejen dyrt betalte chefer, bliver ofte forsvaret med, at kommunale topchefer er i øget risiko for at blive fyret, fordi de sidder tæt på politikerne og skulle have svært ved at finde en tilsvarende stilling efterfølgende.
Det er da bare slet ikke noget belæg for. Kommunalforsker Roger Buch siger til Berlingske, at det er mindst lige så svært for andre grupper, der bliver fyret. F.eks. en hjemmehjælper, en SOSU-assistent eller en handicapmedhjælper.
På mødet på Rådhuset, krævede jeg derfor, at vi får en fuldstændig afdækning af, hvad der kan gøres, for at ansættelse sker på mindre favorable direktør ansættelser. Desuden skal vi selvfølgelig se på, om vores behandling af lavere lønnede medarbejdere, er retfærdige. Også i relation til aftrædelsesgodtgørelser.
De to millioner kroner vi kan spare om året, kan f.eks. bruges til genoptræning af hjerneskadede, forbedring af fritidsaktiviteter til udviklingshæmmede og til flere aktiviteter til vores ældre på hovedstadens 29 plejehjem.
Tak til hele Borgerrepræsentationen, som støttede DF-forslaget, ved at sende sagen til videre behandling i økonomiudvalget.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)