Digte digitalt

Lone Hørslev. Foto: Mikkel Højgaard

Coronaen får Poesi på en torsdag i Holstebro til at erstatte fysisk virkelighed med elektronisk den 4. marts kl. 20.00.

Men tag ikke fejl! Det bliver det absolut ikke kedeligere af. Hele fire, særdeles anerkendte digtere har beredvilligt indvilliget i at stille op til den koncentrerede begivenhed, der kan følges gratis på skærmen torsdag den 4. marts kl. 20.00. Det eneste, det kræver, er at gå ind på Holstebro Biblioteks Facebookside og se med, når der live streames fra kl. 20.00. Nærmere forklaring følger.

De fire digtere, som uden forbehold har givet tilsagn om at læse digitalt op er: Lone Hørslev, Asger Schnack, Martin Glaz Serup og Thomas Boberg. Digterne er nævnt i den orden, de læs.er op i. Rina Skeel fra Odin Teatrets Husorkester og Gonzalo Hernandez fra Ikarus deltager med et musikindslag. Lektor emerita Gerd Schmidt Nielsen vil kort introducere den enkelte digter før hver oplæsning.

Lone Hørslev debuterede i 2001 med digtsamlingen TAK (Gyldendal). Seneste udgivelse er Dagene er data (Rosinante, 2018). Asgers Schnacks sidste bog kom i 2019 med titlen Fra Gud til måne, Forlaget Fuglekøjen. Han debuterede i 1967 med Øjeæbler på Arena. Shylas ansigt (Lindhardt og Ringhof, 2002) hed Martin Glaz Serups debutdigtsamling. Hans seneste er Uendelige sommer, Turbine, 2020. Thomas Boberg udkommer netop på oplæsningsdagen den 4. marts med helt nye digte, Forberedelse til livet, Gyldendal. Han debuterede på samme forlag med Hvæsende på mit øjekast i 1984.

Det, man skal gøre for at deltage i Poesi på en torsdag den 4. marts kl. 20.00, er at klikke ind på Holstebro Biblioteks Facebookside og se med. Følger man Facebooksiden i forvejen vil man på aftenen få en notifikation om, at nu sender Holstebro Bibliotek live.

Og som sagt: Arrangementet er gratis!

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret Holstebro, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum, Skive Boglade og Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret. Støttet af Holstebro Kommune.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)