Dom: 29-årig mand fik 1 års ubetinget fængsel for hærværk mod jødisk gravplads

En 29-årig mand er i dag fredag den 18. juni 2021 blevet idømt en straf på 1 års ubetinget fængsel, da Retten i Aalborg fandt ham skyldig i at have begået hærværk mod den jødiske gravplads i Aalborg.

 

Hærværket på gravpladsenen skete søndag 4. april 2021 omkring kl. 00.30 ved, at der blev smurt rød maling på muren ved gravpladsen. Der blev også efterladt løbesedler med antisemitisk tekst og lagt dukker, som var indsmurt i rød farve. Dette blev der taget billeder af, som senere blev offentliggjort på en hjemmeside med omtale af aktionen.

Den dengang 28-årige gerningsmand blev anholdt den 14. april, da politiets efterforskning satte ham i forbindelse med hærværket, og han har siddet varetægtsfængslet siden den 15. april.

Manden blev sigtet og senere tiltalt for hærværk efter straffelovens § 291, stk. 2, og desuden sigtet og tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 266b (”racismeparagraffen”) – både stk. 1 og stk. 2, hvor sidstnævnte handler om propagandavirksomhed.

”Jeg havde lagt op til, at tiltalte skulle have en fællesstraf – altså en straf, som udløser afsoning af den resterende straf fra en tidligere dom. Det har retten været enig med mig i, og det er jeg som anklager tilfreds med,” udtaler anklager i sagen Eva Madsen fra anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi.

Den dømte ankede dommen på stedet. Han er fortsat varetægtsfængslet efter dommen, hvilken han kærede til landsretten.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)