En af verdens mest karismatiske violinister Gidon Kremer gæster København

Ved Haydn Festival 2023 er det lykkedes at få den lettiske violinvirtuos Gidon Kremer til København med en opførelse af en sjældent spillet dobbeltkoncert for violin og klaver.

Gidon Kremer er blandt verdens mest efterspurgte violinister, og han har stået på stort set alle større koncertscener og med anerkendte orkestre og dirigenter verden over. Hans kunstneriske spændvidde er imponerende bred, fra det klassiske og romantiske repertoire til den helt nyskrevne kompositionsmusik. I løbet af sin karriere har Gidon Kremer indspillet over 120 albums, som er blevet belønnet med talrige priser.

3 dage med koncerter og events
Joseph Haydn er en af europæisk musikhistories ubestridt største skikkelser. Vi vil vise danskerne hvorfor. Sammen med chefdirigent Adam Fischer inviterer vi til tre dage med koncerter og events – vi vil tilføre musikken en energi og livfuldhed, der blæser støvet af partiturerne og får stemningen til at lette. Festivalen er både for publikum der er vant til at gå til klassiske koncerter, og for dem der for første gang skal opleve Haydns musik live 🎻

Rygraden i dette års festival er de seks sidste Haydn-symfonier, som blev til, mens han opholdt sig i London. Her opnåede Haydn status som musikalsk superstar, og uropførelsen af hans symfonier var store begivenheder i det engelske og det internationale musikliv. Symfonierne optages af Naxos International til udgivelse på både CD og DVD. Dermed bliver festivalen også et tilbud til det internationale musikpublikum.

Se mere på: http://haydnfestival.dk/
1.-3. september 2023

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)