Erdogan-regeringen opfordrer tyrkere til at udvandre og føre hellig krig

Erdogan-regeringen, der også kontrollerer 30 moskeer i Danmark, har en særlig besked til tyrkere.

Tyrkiets Direktorat for Religiøse Anliggender, Diyanet, har til ansvar at udbrede og styre de tyrkiske moskeer verden over.

I Tyrkiet alene er der op mod hundredtusinde moskeer, der alle får samme fredagsprædiken tilsendt fra Diyanet ugentligt.

Tyrkiets præsident, den stærkt troende Recep Erdogan, kan på denne måde effektivt sprede politiske og religiøse holdninger på en måde, som troende tyrkere tager alvorligt: Talt fra en imams mund i en moské.

Udvandring og jihad

Ved fredagsbønnen d. 11. oktober omhandlede en del af prædiken om udlændingepolitik og krig. Troende i landets titusinder af moskeer fik at vide, at de vil blive belønnet af Allah, hvis de udvandrer for at sprede islam og føre hellig krig:

“De som tror, og som udvandrer, og som ofrer deres ejendom og liv for at føre jihad, værdsættes af Allah”, var beskeden. Dette fremgår af avisen Akyazi, der ugentligt trykker Erdogan-regeringens fredagsprædiken.

Talens indhold og oversættelse bekræftes af eksperter hos dokumentationsprojektet Memri.

Udvandring til ikke-muslimske områder kaldes på arabisk hijrah og siges at blive belønnet stort af Allah. Det skyldes, at udvandring er en effektiv måde at sprede deres religion på.

Moskeer i Danmark

Det Erdogan-kontrollerede Diyanet bestyrer også tusinder af moskeer udenfor Tyrkiet, herunder 30 i Danmark.

Diyanet-moskeerne i både Tyrkiet og udlandet prædiker den særligt brutale hanafi-islam, der går ind for jihad.

LÆS OGSÅ:  Håndgranat, bilbombe og IS-flag: Er urolighederne i virkeligheden terror?

Det fremgår ikke noget sted, hvorvidt Diyanets prædiken d. 11. oktober også blev oplæst i dens moskeer i Danmark.

Socialdemokratiets jihad-moskeer

21 af Diyanets 30 moskeer i Danmark er åbnet i kommuner, hvor Socialdemokratiske borgmestre har haft det øverste ansvar for lokalplaner og byggetilladelser. En 31. Diyanet-moské er under opførelse i Ballerup, hvor socialdemokraten Jesper Würtzen er borgmester.

Den islamkritiske ungdomsorganisation Identitær har dokumenteret forbindelser mellem Diyanet og Socialdemokratiet i Ballerup. Det fremgår af Identitærs afsløringer, at forbindelsen formenlig har øget antallet at ja-stemmer i Ballerups byråd for kommunens kommende Diyanet-moské.

Kirkeministeren indvier Diyanet-moské

Socialdemokratiet har været kritiseret for i årtier at have samarbejdet med repræsentanter for Diyanet om opførsel af fundamentalistiske moskeer i Danmark.

Herunder ses tidligere S-borgmester i Roskilde Joy Mogensen, nuværende Kirkeminister i Mette Frederiksens regering, tage første spadestik til Diyanets stormoské få hundrede meter for byens berømte domkirke i 2016:

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)