FARVEL! Udvist for bestandigt

Den 26-årige kvinde blev anholdt i januar, efter at hun forsøgte at rejse ud af Danmark med godt en million danske kroner og godt 750.000 Euro.

En 26-årig slovensk kvinde med bopæl i Flensborg blev mandag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt to års fængsel samt udvist med et indrejseforbud for bestandig i en sag om forsøg på hvidvask af særlig grov beskaffenhed.

Hændelsen fandt sted den 13. januar 2021, hvor Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi sammen med en række andre myndigheder gennemførte kriminalitetskontrol på rastepladsen Oksekær Vest på Sønderjyske Motorvej nær Padborg.

I forbindelse med kontrollen blev en tysk varebil, hvor den slovenske kvinde sad bag rattet, taget ud til kontrol, som blev gennemført af toldere fra Toldstyrelsen.

Ved den indledende kontrol med en narkohund stod det klart, at der var noget mistænkeligt ved køretøjet. Og ved den efterfølgende kontrol i Toldstyrelsens undersøgelseshal fandt tolderne 1.000.300 danske kroner og 751.350 Euro gemt i varebilen.

Den 26-årige kvinde blev anholdt af betjente fra UKA Vest og har siddet varetægtsfængslet frem til dommen.

Hun har under sagen nægtet sig skyldig, men modtog dommen.

Den 26-årige kvinde blev fængslet efter dom. I forbindelse med dommen blev kontantbeløbet og varebilen desuden konfiskeret.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)