Artiklen er sponsoreret.
Hele landet har efterhånden været ramt af sne. Har du fået skiftet til vinterdæk? Hvis ikke du allerede har gjort det, er det bestemt en anbefaling at få skiftet hurtigst muligt. En ting er, når der ligger ren is på vejene, men når vejret slår om og bliver lunere igen, vil skiftet mellem frost og tøvejr betyde, at vejene bliver ekstra glatte – og så er det altså vigtigt at køre rundt med vinterdæk på.
Det kan være, du er stødt på henholdsvis vinterdæk og helårsdæk. Herunder giver vi lidt information om, hvad du egentlig kan forvente af helårsdæk vs vinterdæk. Langt de fleste vintre i Danmark er det nok med helårsdæk, som du ikke behøver at skifte til – det er altså en fordel for dig, der ikke gider bøvlet med at skulle opbevare vinterdæk i løbet af sommeren og omvendt. Til gengæld er vinterdæk en gave, når det først er rigtigt snevejr.
Lær symbolerne at kende
Er du i tvivl om, hvilke dæk du egentlig kører rundt med? Det kan betale sig lige at kaste et hurtigt blik på dine dæk og se, om der er afbildet et snefnug – det er dit tegn på, at det er vinterdæk, du kører rundt med. Desuden er det naturligvis altid vigtigt, at du får tjekket, om dækkene stadig er af ordentlig kvalitet. Dækmønsteret skal have en vis dybde, for at det er gavnligt, så det kan du med fordel tjekke, før du monterer dem.
Hvis du skal ud at investere i nye dæk, kan du jo overveje, om det er helårsdæk eller vinterdæk, du gerne vil have fat i. Planlægger i en skiferie, hvor I selv tænker, I vil køre, er det dog næsten tvingende nødvendigt, at der er tale om rigtige vinterdæk – for ellers får bilen udfordringer med vejgreb, når det tilmed bliver bjerglandskab, I kører i.
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)