Flere hunde forsikres fra snude til halespids

Nye tal viser, at danskerne i stigende grad forsikrer deres hunde som fuldgyldige familiemedlemmer. I følge en opgørelse fra If Forsikring prioriterer 69 pct. af kunderne at have syge- og ulykkesforsikring til deres hund, mens blot en tredjedel nøjes med den lovpligtige ansvarsforsikring.

Da schæferhunden Wela pludselig fik et fremmedlegeme i tarmen, kostede det 25.000 kroner for operation. Havde Thomas Larsen ikke haft en hundesyge- og ulykkesforsikring står det klart, at Wela ikke ville være her i dag. (Foto: Martin Witt)

I løbet af coronakrisen har rekordmange danskere beriget familien med den foretrukne firbenede ven – hunden. Hos forsikringsselskabet If har den tendens sat sit tydelige aftryk, og antallet af hundeforsikrings-kunder mere end fordoblet alene fra 2020 til 2021. Blandt hundeejerne med syge- og ulykkesforsikring valgte hele 87 pct. i 2021 den bedst dækkende hundeforsikring.

En af disse hundeejere er Thomas Larsen. For ham betød hundeforsikringen en besparelse på dyrlægeregningen på 21.000 kroner, og ikke mindst, at han kunne beholde sin schæferhund. Da Wela på to år pludselig havde et fremmedlegeme i tarmen, kostede det 25.000 kroner for operation. Havde Thomas Larsen ikke haft en syge- og ulykkesforsikring står det klart, at Wela ikke ville være her i dag.

– Da jeg valgte forsikring, prioriterede jeg den bedste dækning, fordi jeg ikke ville risikere at stå i et følelsesmæssigt dilemma, hvor jeg måtte prioritere økonomi over hundeliv. Havde jeg ikke gjort det, ville jeg have været nødsaget til at aflive min hund, siger Thomas Larsen og uddyber:

– Jeg havde ikke 25.000 kroner til en pludselig opstået operation. Det er virkelig mange penge, så det var en kæmpe tryghed at vide, at jeg kunne køre til dyrlægen uden at blive fuldstændig ruineret. I det her tilfælde gik der ikke engang et døgn, før If Forsikring oplyste, at jeg ville få dækket 21.000 kroner.

Kun det bedste er godt nok
Hundeforsikringen hos If giver adgang til videorådgivning med uddannede dyrlæger, operation og genoptræning. Desuden dækkes en stor del af udgifterne i forbindelse med kiropraktorbehandling og kræftforløb. Ifølge Birgitte Ringbæk, der er kommunikationschef hos If Forsikring, vil kunderne have det bedste til deres hund.

LÆS OGSÅ:  Hund død efter skambidning – Vidner søges

– Hunde opfattes i mange hjem som et familiemedlem, og ikke en ting, der bare kan erstattes, hvis der sker noget. Generelt gør hundeejere alt, hvad der står i deres magt for at redde deres hund, men økonomien kan sætte grænser for den gode vilje. Derfor hører vi igen og igen, at hundeejerne vil forsikre sig bedst muligt, så det ikke er dyrlægeregningen, der skal afgøre, om de kan beholde deres hundsiger Birgitte Ringbæk.

Vækst i  videokonsultation
Hunde får mange småskader, og det kan indimellem være svært at vurdere, hvornår det kræver et dyrlægebesøg. Ifølge Janni Poulsen, der er dyrlæge hos FirstVet og rådgiver hundeejere via videokonsultationer, er muligheden for videokonsultation populært.

– Mange klienter er overraskede over, hvor meget vores dyrlæger rent faktisk kan hjælpe via et videoopkald. Vi har i 2021 oplevet en stigning på 150 procent på brugen af videokonsultationer i Danmark. Det hænger både sammen med, at hundeejerne værdsætter hjælp til at vurdere om situationen er akut og med, at flere er blevet mere fortrolige med de digitale videoløsninger under coronatiden, fortæller Janni Poulsen.

Kunder med hundesygeforsikring hos If har også mulighed for at anvende FirstVets videokonsultationer.

– Vores kunder værdsætter den hurtige hjælp via video og at muligheden også er til stede udenfor normal åbningstid. Derudover vægter det tungt hos mange, at Forbrugerrådet har kåret Ifs hundeforsikring som ’Bedst i test’, siger Birgitte Ringbæk.

LÆS OGSÅ:  Ny undersøgelse: Mange danskere tager på ski uden rejseforsikring

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)