Folkeskolen har spillet fallit

Debatindlæg på 24NYT er alene udtryk for forfatterens holdning.

Den danske folkeskole har spillet fallit. Borup Skole på Sydsjælland, Agedrup Skole i Odense, Rismølleskolen i Randers m fl. Disse skoler er på alles læber for tiden. Ballade, tørre tæsk, trusler om vold, voldtægt, seksuelle krænkelser mm. Listen er nærmest uendelig. På disse skoler er det ‘kun’ en lille skare, der formår at skabe utryghed.

Debatindlæg af Eva Terndrup

Utilpassede voldsparate skoleelever- etniciteten oplyses ikke. Det er ret ærgerligt, da det giver grobund for spekulationer om utilpassede indvandrerbørn. Uanset etnicitet skal disse børn stoppes. De skal ikke terrorisere hverken lærere eller skolekammerater. Ofrene skal ikke gå i skole med deres overfaldsmænd. Uanset alder skal disse små terrorister i behandling, og deres forældre skal samme vej. Der er nogle forældre, der ikke har levet op til deres ansvar som opdragende forældre. Kulturen blandt disse skoleelever er jo stukket helt af! Forældrene til ofrene er forståeligt nok frustrerede og vrede, der sker jo intet? Inklusionsregler mm kan ikke bruges til noget i disse sager.

Fjern problemet, sørg for en sikker skolehverdag for de ‘almindelige’ elever, og find en løsning til de konfliktskabende og voldelige elever. De hører ikke til på en almindelig folkeskole. Man forstår jo godt, at mange søger over i de private skoler. Disse overfald og trusler sker ikke gennem flere år i de private skoler, – forældre og ledelse/lærere er tættere på hinanden, og skolen er afhængig af forældrebetalingen. Folkeskolen er åbenbart ligeglad med elevernes ve og vel, her sker intet! Tre års overfald, voldtægter mm, det er helt grotesk!

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)