Foredragsrække om Besættelsestiden, Retsopgøret og tiden efter

Historie Haderslev indbyder i april-maj 2023 til en foredragsrække om Besættelsestiden, Retsopgøret og tiden efter. I forbindelse med Besættelsen blev det danske samfund underlagt et voldsomt pres. Alle måtte forholde sig til nye realiteter og tage et standpunkt og vælge side. Nogle endte på den forkerte side og oplevede efter Befrielsen voldsomme konsekvenser af dette valg. De tre foredragsholdere beskæftiger sig alle med forskellige grupper i det danske samfund, der oplevede konsekvenser af egne eller andres handlinger under Besættelsen.
Historie Haderslev indbyder i april-maj 2023 til en foredragsrække om Besættelsestiden, Retsopgøret og tiden efter.

Den 18. april fortæller Anne-Marie Christensen med udgangsbog i hendes bog Landsforrædernes børn om, hvordan det var et vokse op i efterkrigstiden som barn af en landsforræder.
Den 9. maj vil Hans Dal fortælle sin fars historie om at være tysklandsarbejder, og hvilke konsekvenser dette fik i tiden efter Besættelsen.
Den 16. maj beretter Jon Thulstrup om det tyske mindretal i denne periode, hvilke følger tiden fik for mindretallet og hvordan forskellige generationer inden for mindretallet har bearbejdet perioden forskelligt.
Alle foredragene finder sted kl. 19.00 på Månen, Bispebroen 3 i Haderslev.
Der vil i pausen være mulighed for at købe at købe kaffe og småkager samt vand.
Entré pr. foredrag er 50 kr., og det er fra den 15. marts 2023 muligt at købe en samlet billet til alle tre foredrag for 120 kr.
Både enkeltbilletter og den samlede billet kan købes via www.historiehaderslev.dk

LÆS OGSÅ:  Kom til foredrag om Hitlers ukendte fotograf

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)