Fra containerrov til serieiværksætter

Som barn inviterede Michael Madsen sin mormor ud at spise for penge, han tjente på at sælge containerfund videre til naboerne i blokkene. I dag leder han to succesfulde vækstvirksomheder.

Mens kammeraternes verden kredsede om legetøj, tegnefilm og en evig jagt på søde sager, spekulerede børnehavebarnet Michael Madsen på, hvordan han kunne tjene penge. For penge var altid en mangelvare i barndomshjemmet. Faderen var alkoholiker og fraværende, og som femårig flyttede han og sin mor i en lille lejlighed i Herredsvang i Aarhus V – et boligområde, der netop holder sig ude af regeringens ghettoliste. I dag leder den 36-årige Michael Madsen to virksomheder, og han tilskriver iværksætterlivet sin opvækst.

– Jeg er drevet af en konstant sult efter at skabe noget nyt. En sult, der blev grundlagt i min barndom. Hjemme ved mine venner i de bedre kvarterer kunne jeg se, hvad de havde. Jeg ville vise, at jeg kunne blive til noget, og at æblet sagtens kan falde langt fra træet i forhold til min far. Jeg fandt derfor måder at tjene penge på. Som for eksempel at hoppe i containerne hver dag og finde ting, jeg kunne sælge fra dør til dør. Alle pengene sparede jeg op, og som syvårig inviterede jeg første gang min mormor på restaurant, fortæller Michael Madsen, der siden har brugt sulten som drivkraft til at starte virksomhederne Outsource dk og I2I Web.

LÆS OGSÅ:  Vollsmose: Katte får revet hoved, ben og ører af, brækket ryggen, prikket øjnene m.m.

Dårlig til rutine

Tålmodigheden rakte ikke til en lang uddannelse. Michael Madsen kom i stedet i mesterlære ved et reklamebureau i Aalborg. Her dygtiggjorde han sig indtil 2006, hvor han som 25-årig stiftede sit eget bureau, Outsource dk. Virksomhedens fokus lå oprindeligt på trykte reklamer, men i takt med den digitale udvikling er kursen skiftet, og i dag består 80 procent af forretningen af online marketing med udgangspunkt i tal og målbare resultater.

Reklamebureauet Outsource dk har haft stor succes med at blive formet af udefra kommende ekspertise. Fremfor at ansætte praktikanter, de selv oplærer, har de gennem de sidste to år kun ansat folk, der allerede er færdiguddannet og har lignende bureauerfaring. Foto: PR.

– Utålmodighed er både min største svaghed og styrke. Jeg er dårlig til rutine, stilstand og dagligdag. Til gengæld får jeg hele tiden nye ideer – både gode og dårlige – hvilket har betydet, at vi har kunnet tilpasse vores forretning til markedet, der konstant forandrer sig, fortæller Michael Madsen.

Med et hus i den attraktive Aarhus-forstad Egå, tysk kvalitet i garagen og to direktørtitler har livet ændret sig markant for iværksætteren. Men han har aldrig glemt sit ophav. Første gang virksomheden kastede et fornuftigt resultat af sig, tog Michael Madsen sin mor med til bilforhandleren og bad hende udpege sin nye bil.

Skal være langt større

Det seneste regnskab for Outsource dk vidner med et overskud på fem millioner på en sund forretning, og sammen med Aarhus’ ukronede iværksætterkonger, Anders Grønborg og Esben Mols Kabell, stifterne af LaserTryk.dk, startede han i 2017 hjemmesidevirksomheden I2I Web.

LÆS OGSÅ:  Vil det lykkes de elitære EU-tilhængere at narre danskerne?

– Outsource dk skal gøres langt større, og næste år skal vi fordoble indtjeningen. I øjeblikket ansætter vi en ny medarbejder hver måned, og denne udvikling fortsætter næste år, fortæller Michael Madsen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)