Dagen efter angrebet blev en værktøjskasse med instruktioner til anti-israelske demonstrationer inkl. politiske budskaber og argumenter udsendt af organisation ”National Students for Justice in Palestine”, en organisation af eksilerede palæstinensiske studerende, skriver Berlingske.
”Budskaberne fra den palæstinensiske organisation og fra Hamas er blevet mainstream på sociale medier. Det er budskaber om, at Hamas er en befrielsesorganisation, ikke en terrororganisation, at Israel er en terrorstat, en kolonistat, en apartheidstat, at der pågår et folkemord, og at Palæstina skal frigøres fra flod til hav, og at angrebene på civile 7. oktober var en del af en legitim modstandskamp, og at historien om den dag i øvrigt startede meget før.
Argumenterne, der fremføres af influencere, almindelige civile og af politikere, akademikere og repræsentanter for ngo’er, er så uniforme, at kampagnen allerede har indskrevet sig i historien som en af de mest succesfulde påvirkningskampagner i nyere tid.
Folk, der forsøgte at perspektivere konflikten, blev mødt med organiserede hadkampagner via de sociale medier. Resultatet har været frygt for at deltage i debatten med andre holdninger end de ovennævnte”.
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)