Hjem til jul: Langt de fleste tager bilen juleaften

Juletrafik: 8 ud af 10 tager bilen. De kollektive transportformer fylder ikke meget i danskernes kamp for at nå frem til juleaften, viser undersøgelse.

Undersøgelsen fra YouGov og Home, viser også, at vi i snit kører 67 kilometer i snit, for at være sammen med familien og spise flæskesteg.

Bilen er danskernes absolut fortrukne ’julekane’ juleaften.  

I år skal halvdelen af danskerne på farten for at fejre juleaften med familien. Derfor har ejendomsmæglerkæden Home sammen med analysevirksomheden YouGov undersøgt, hvilken ’julekane’ danskerne forventer at gøre brug af for at nå julemiddagen i tide.

  • I alt er det 81 %, der regner med at tage bilen for at komme til juleaften i år, hvoraf 73 % kører i egen bil. De 8 % kører enten sammen med andre, lejer en bil eller tager en taxi.

“Storm og andre vejrforhold kan selvfølgelig have fået folk til at ændre planer i sidste øjeblik, men det rokker ikke ved at privatbilismen sidder tungt på juletrafikken,” siger Henrik Hauthorn Jensen, talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home.

Undersøgelsen fra YouGov og Home viser, at kun 10 % af danskerne, der skal på farten for at fejre jul, forventer at tage enten tog/S-tog/metro/letbane.

”Det er flere uger siden, at DSB meldte ud, at nu skulle man til at skynde sig, for at få en pladsbillet på julerejsen, og det kan være med til at flytte flere over i andre transportformer,” vurderer Henrik Hauthorn Jensen.

7 % regner med at tagen bussen for at komme frem til juleaften.

LÆS OGSÅ:  Pas på juleindbrud: Alliér dig med naboen

Kilde: YouGov for Home, dec. 2023

FAKTA: Hvilke transportmidler forventer du primært at bruge for at komme frem til juleaften 2023?

Hvilke transportmidler   Svar
Base: Holder jul ude 849
Egen bil 73%
Samkørsel/billeje/taxi 8%
Gåben 4%
Cykel 2%
Bus 7%
Tog/S-tog/metro/letbane 10%
Fly 0%
Andet transportmiddel 1%
Ved ikke 0%

Kilde: YouGov for Home, dec. 2023

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov for home. Der er i alt gennemført 2010 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år, i perioden 8. – 15. december 2023

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)