Kristian von Hornsleth giver 100 kroner til 100 besøgende til en ny udstilling på hans galleri, Strayfield Gallery. Som en langemand til Zuckerberg giver han penge til folket i stedet for at booste Facebook-opslag.
Oplev en udstilling af en international fotokunstner med Kristian von Hornsleth som kulturguide. Og bliv betalt for det! Sådan lyder tilbuddet fra provokunstneren og galleriejeren, der netop nu udstiller værker af den hollandske fotokunstner, Sander Dekker, der i sin kunst finder og opsøger spændende og outrerede personligheder på sociale medier og med sine impulsive og rå billeder viser menneskene bag de glittede facader. Lørdag den 29. februar fra klokken 12.00 til 16.00 inviterer Kristian von Hornsleth indenfor i galleriet Strayfield Gallery på Strandvejen, hvor han som kulturguide underholder og gerne debatterer med sin fortolkning af Sander Dekkers værker.
– Jeg har fået nok af Mark Zuckerberg og hvordan han med sine sociale medier kontrollerer markedsføringen. Så vi tager de cirka 10.000 kroner, vi ville bruge på at booste opslag om udstillingen, og giver dem i stedte tilbage til folket. Vi deler dem ud til 100 heldige mennesker, der har lyst til en sjov eftermiddag sammen med mig og noget sindssygt spændende fotokunst, fortæller Kristian von Hornsleth.
Er man interesseret i en af de 100 billetter – og kolde kontanter – foregår tilmeldingen på Strayfield.com/100kr. De første 100 tilmeldte modtager en billet og får direkte besked. På grund af galleriets fysiske størrelse bliver de 100 deltagere delt op i tre grupper, så alle får samme udbytte af Kristian von Hornsleths rundvisning. For at sikre den gode stemning, byder Strayfield Gallery på både vådt og tørt.
Læs mere om Sander Dekkers udstilling i Strayfield Gallery:
Fotokunst blotlægger danske Instagramkendisser
Normalt er billederne fra sociale medier nøje udvalgte ud fra den perfekte komposition, hår og makeup. Men når Sander Dekker opsøger excentriske personligheder på Instagram, gør han alt for at få personen foran kameraet ud af deres vante selviscenesættelse.
Gennem de seneste seneste ti år har han arbejdet på The Project, hvor han via Instagram finder spændende mennesker, der har modet til at smide perfektheden over bord og kaste sig ud i en fotoleg. Det er nu blevet til den hollandske fotokunstners første danske udstilling, som præsenteres på Strayfield Gallery på Strandvejen i Hellerup.
– Sander Dekker laver nogle vanvittigt interessante kunstfotoer. Han er eminent til at spejle den her vanvittige Insta-verden med al dens moderne digitale forfængelighed. Han søger menneskerne bag alt det opstyltede glitter, og skaber en ægte relation med dem. Man kan sige, at han minder os om, at vi alle er mennesker – også de uopnåeligt perfekte fra sociale medier, forklarer Kristian von Hornsleth, der er kurator på udstillingen og medstifter af Strayfield Gallery.
Sander Dekker har rejst Europa og Rusland rundt for at finde sine portrætemner og i forbindelse med hans første udstilling på dansk grund, har han taget billeder af seks danske personligheder, levemanden Erik Brandt, feministen Ekatarina Andersen, modebloggeren Julia Sofia, fotomodellen Maria Kissov, bodybuilderen Jens the Beast, og Kristian von Hornsleth selv.
Gør, hvad fanden du vil!
Sander Dekker følger et fast sæt dogmer, når han gennemfører sine fotosessioner: De foregår altid i personens hjemmevante omgivelser, hele seancen må ikke vare længere end en time, og intet er forberedt på forhånd.
– Når jeg leder efter interessante personer, kigger jeg først efter en fysisk fremtoning. De behøver ikke at være smukke, men de skal skille sig ud. Herefter kigger jeg efter en markant stil, og om de udstråler mod. Jeg vil gerne dokumentere det skæve og upæne ved de her mennesker, fortæller Sander Dekker, og fortsætter:
– Jeg instruerer dem aldrig, men siger bare: Gør, hvad fanden du vil! Nogle gange løber de nøgne rundt, og så er det min opgave et følge efter og tage så mange billeder som muligt. Jeg er både fascineret og frastødt af Instagram. Det er jo fantastisk, at jeg hurtigt kan komme i kontakt med mennesker i Moskva, men det er samtidig et kunstigt medie. Jeg forsøger at hylde det ægte mennesket bag plasticindpakningen på Instagram.
Sander Dekker tager flere end 1000 billeder på en time, hvilket som regel resulterer i fire-fem brugbare billeder. Der bliver udstillet flere end 30 værker i størrelserne fra en halv meter til halvanden meter. Priserne starter ved 6600 kroner.
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)