Husråd mod skoldkopper kan forkorte sygdomsperioden

Det er hverken sjovt for forældre eller for de små, når de røde kopper bryder frem. Det betyder ikke kun klør og utilpashed, men også flere dage hjemme fra institutionen, hvilket kan være svært for det arbejdende folk. Heldigvis kan simple husråd gøre forløbet nemmere.

Her har vi samlet de husråd, der findes mod skoldkopperne, der kan lindre kløen og få helingen til at gå hurtigere uden der dannes infektioner som danner ar.

Creme til skoldkopper

Det hjælper at smøre creme på skoldkopperne. Køb creme der køler, minimerer kløe og dermed nedsætter risikoen for betændelse, der forlænger helingsprocessen. Hvis barnet får kradset hul på huden giver det også større risiko for ardannelse.

Der findes to gode cremer til den kløende hud:

  • Zink Liniment. En kølende creme, der lindrer kløe og udtørrer sårene.
  • PoxClin. En af de nyere cremer på markedet, der er udviklet specielt til at lindre skoldkopper. Det en skum, der er super nem at smøre ud. Den virker bakteriehæmmende, hvilket er med til at forhindre at kopperne spreder sig og bliver betændte.

Karbad med havre

Put havregryn i en sok, og put den i badekarret sammen med barnet. Det virker lindrende og kløestillende.

Du skal dog heller ikke bade for meget, så huden tørrer ud og ikke har ro til at hele.

LÆS OGSÅ:  Organisationer vil have 310.000 glemte børn på dagsordenen

Børnepanodil og antihistaminer

Er kløen meget slem, kan det blive nødvendigt med medicin. Her må du overveje dit barns alder og hvor hårdt han eller hun er ramt. Men jo mindre der bliver kløet i kopperne, jo hurtigere healer de og får sår, så barnet kan komme i institution igen.

Høj håndhygiejne

Klip dit barns negle helt ned, og vask hænderne ofte for at forkorte sygdomsforløbet og smitten.

Hvornår må barnet komme afsted igen?

Når der ikke er kommet nye kopper i 2 dage, eller alle kopper er tørret ind eller dækket af sår, smitter sygdommen ikke mere, og barnet må komme afsted i vuggestue eller børnehave igen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)