Hvis ikke Martin Henriksen (DF) bliver formand, bør han stifte nyt parti

Debatindlæg af Karen Iversen

Martin Henriksen (DF) opnåede på både Dansk Folkepartis årsmøde og til kommunalvalget mange stemmer. Skal han fortsætte i partiet, bør det være som formand.

På trods af, at Pia Kjærsgaard (DF) har vendt tommelfingeren ned til ham, fik Martin Henriksen flest stemmer ved årsmødets afstemning om medlemmer til partiets hovedbestyrelsen.

Og ved det nylige kommunalvalg strøg han direkte ind i kommunalbestyrelsen på Stevns i et ellers katastrofalt DF-valg.

At Martin Henriksens får så mange stemmer, selvom han er på kant med partiledelsen, bør være et vink med en vognstang for dem, der forsøger at finde en vej frem for partiet.

Stuerene og næststrammest

Dansk Folkeparti har længe forsøgt både at puste og slå på tromme samtidigt: På den ene side at være landets strammeste på udlændingepolitiken, og samtidigt opnå den tvivlsomme ære at blive betragtet som “stueren” blandt socialdemokrater og journalister.

Stuerent er partiet bestemt blevet. Med alt hvad der dertil hører af vandkæmmet sideskilning og en ikke særligt DF-classic blanding af DJØFer-attitude og dinoer fra Christiansborg-boblen. Dette kan selv nok så mange fade med smørrebrød og stegt flæsk ikke skjule.

Dansk Folkeparti nåede til tops, fordi det for udlændingekritikere var det bedste valg.

De er siden blevet overhalet højre om af de absolut velsmurte Nye Borgerlige. Det får ikke pulsen op på den værdipolitiske højrefløj at være næststrammest.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Dansk Folkeparti skal nedbryde myten om det brede strammerflertal

Alt er relativt, Pia

Martin Henriksen fik i efteråret på puklen for sin analyse om, at Dansk Folkepartis udlændingepolitik ikke er stram nok. Især mor – Pia Kjærsgaard – var ikke glad. Det er hende, der som partiets udlændingeordfører har ansvaret på området. Kjærsgaard er af samme grund måske mere skyldig i DFs elendige kommunalvalg end partiformand Kristian Thulesen Dahl.

Måske var det hende, der skulle trække sig?

Alt er relativt, Pia:

Nok er du strammere end den gennemsnitlige Venstre-vælger, men du er formentlig en hel del slappere end de mange vælgere, DF har mistet.

Falsk reklame

Som det er nu, har Martin Henriksen samme funktion i Dansk Folkeparti, som Inger Støjberg havde i Venstre: Falsk reklame, der skal lokke udlændingekritiske stemmer til, selvom deres respektive partier i virkeligheden fører en slappere linje.

Martin Henriksen fungerer med andre ord som lokkemad for et parti, der fører en anden politik, end den han selv står for.

Dansk Folkeparti er på afgørende områder et andet parti end det, Martin Henriksen i sin tid sagde ja til at stå på mål for.

Dansk Folkeparti har forladt Martin Henriksen, ikke omvendt.

Hvis ikke han bliver valgt som formand, bør han stifte sit eget parti. Ellers vil mange af de skønne kræfter Martin Henriksen har investeret i den tillid, han stadig rettelig nyder fra udlændingekritikere, i bedste fald blive spildt.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)