Hvordan lyder en hobbit?

Ny minidokumentar om skabelsen af musikken til Hobbitten har premiere på KGL Xtra 24. september.

Jeanett Albeck Foto: Maria Albrechtsen Mortensen

En barndomsdrøm går i opfyldelse for komponist Jeanett Albeck, da strygerne i Det Kongelige Kapel sætter buen mod strengene, og de første toner af den musik Albeck har komponeret fylder indspilningslokalet i Operaen.

Tolkiens eventyr om hobbitten, Bilbo, er kendt over hele verden. Det samme gælder musikken, som ledsager filmene fra Ringenes herre-universet.

Når skoven synger er en dokumentar om kunstner og komponist Jeanett Albecks arbejde med at skabe ny musik til Det Kongelige Teaters opsætning af Hobbitten i Dyrehaven nord for København, som 90.000 publikummer så i sommeren 2021.
Her følger vi skabelsen af Bilbos muntre ledemotiv, elvernes smukke og drømmeagtige stemmer til Det Kongelige Operakors overvældende sang til dværgen Thorins begravelse.

Albeck lukker os ind i både sine tanker og sin helligste rum; sin stue på Vesterbro, hvor musikken blev skrevet, og tager os med ud under trækronerne i Dyrehaven, hvor teatermagien og Jeanetts musik fyldte Dyrehaven i sommeren 2021 og får repremiere på Moesgaard Museum ved Aarhus til maj 2022.

Når skoven synger udkommer 24. september på KGL Xtra
Instruktør og fotograf: Maria Albrechtsen Mortensen
Se og læs mere om Når skoven synger HER

Politikens anmelder skrev om musikken til Hobbitten: “Der er humoristisk gejst over Jeanett Albecks musik, også når dværgene i kølvandet på Gandalfs sorte hingst traver af sted på små, buttede ponyer, ledsaget af det store Morricone-western-udtræk for kgl. strygere og operakor.”

LÆS OGSÅ:  Ukulelen går sin sejrsgang blandt danske musikinteresserede

Mens BØRSEN skrev: “iørefaldende og stemningsskabende musik og sangtekster er ligeledes et hit.”

Om Jeanett Albeck

Uddannet på Rytmisk musikkonservatorium 2005-2007.

Har på Det Kongelige Teater komponeret musik til Hobbitten (2021),  Ødipus/Antigone (2015) og Menneskedyr (2015), komponeret musik og medvirket i Othello (2016) og Tove!Tove!Tove! (2015), sidstnævnte som del af kunstnerkollektivet Sort Samvittighed, som hun også har lavet Hvid magi (2011) med og I et forhold (2019) på Betty Nansen Teatret.

Stod som komponist og skuespiller bag den soloforestillingen Brøgger (2019) som vandt Reumert-prisen for Årets musikforestilling 2020.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)