Internat kører på kanten: 37 katte indleveret på én gang

Onsdag fik Dyrenes Beskyttelses internat på Bornholm 37 katte indleveret. Der var allerede godt fyldt op, så internatlederen bønfalder bornholmerne om at åbne deres hjem for kattene

Der er gang i murerarbejdet på Dyrenes Beskyttelses internat på Bornholm. Internatet skal udvides, og behovet for mere plads blev understreget onsdag i denne uge. Ved syvtiden om aften blev 37 katte indleveret på én gang. Det er rekord for internatet, og presser kapaciteten til det yderste, lyder det fra internatlederen.

– Vi har simpelthen ikke mere plads nu. Det er et held, at de indleverede katte er vant til hinanden, så vi kan have lidt flere sammen end normalt, siger internatlederen Lone Nielsen.

De 37 katte endte på internatet, efter deres ejer havde ringet til vagtcentralen 1812. Kattene var vokset den ældre pensionist over hovedet. Efter et besøg fra en af Dyrenes Beskyttelses frivillige blev alle ejerens katte overdraget til foreningen og sendt afsted mod internatet ved Østerlars. Her blev de modtaget af personalet og en dyrlæge, som undersøgte dem. De viste sig at være i rigtig fin stand.

– De var fyldt med lopper, men ellers meget fine, velnærede og tamme. Det er faktisk imponerende, at de er så menneskevante, når man tænker på, hvor mange katte den tidligere ejer havde. De har uden tvivl været elsket, siger Lone Nielsen.

LÆS OGSÅ:  Dyrevelfærdsloven løser ikke problemet for landets hjemløse katte

Plejefamilier skaber plads
Det var ikke helt uden problemer at få plads til de mange katte på internatet. Men Lone Nielsen trak på en fast plejefamilie, der uden varsel tog en flok killinger, så der til sidst var seks ledige bure til kattene. Det er lige i underkanten, men der var ikke mere plads, da internatet allerede havde 30 katte logerende på grund af højsæson for nødstedte og dumpede katte. Derfor håber Lone Nielsen, at bornholmerne kan finde plads i deres hjem og hjerter til nogle af internatets katte.

– Hvis nogen kan adoptere en eller flere katte nu, sikrer de dem ikke kun et nyt hjem, men sørger også for mere plads til de resterende katte på internatet, siger Lone Nielsen.

Blandt de indleverede katte er der 12 små killinger og 6 missemødre, som kan komme i midlertidig pleje. Den løsning bruger Dyrenes Beskyttelses internater for at øge deres kapacitet. Udfordringen er, at Bornholms Internat allerede har 64 katte i pleje, og flere af de killinger er så store, at de snart skal tilbage på internatet og videre ud i nye hjem. Derfor efterlyser Lone Nielsen også nye plejefamilier.

– Vi kan bruge al den hjælp, som der overhovedet kan opdrives blandt Bornholms dyrevenner, siger Lone Nielsen, der har drevet internatet siden  oktober sidste år.

LÆS OGSÅ:  Dyr som ikke VIL give slip på et dejligt kram

Lige nu skal mange af de 37 katte neutraliseres og vaccineres, der skal skaffes ekstra kattegrus og det kræver noget ekstra af personalet. Og selvom Royal Canin donerer al foder, presser de mange katte stadig internatet økonomisk.

Internatet har da også startet en indsamling, hvor folk kan blive sommerven for internatet. Ved at sende en SMS med teksten VENBORN til 1474 støtter man med 100 kroner de næste fire måneder, hvor der kommer flest dyr ind på internatet. Der kan også doneres direkte på MobilPay-nummeret 29 14 01

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)