39 katte overdraget til Dyrenes Beskyttelse

Torsdag aften fik Dyrenes Beskyttelse 39 katte og killinger overdraget til Falsters Internat. Kattene kom fra et hjem, hvor opgaven var vokset ejer over hovedet, og derfor bad de den frivillige områdeformand i Dyrenes Beskyttelse om hjælp.

Sent torsdag den 7. februar fik medarbejderne på Falsters Internat ekstra travlt. Ind ad døren kom 39 nye, indlogerende gæster. Der var tale om 39 katte og killinger. De kom fra et hjem, hvor opgaven med at passe de mange dyr var vokset ejer over hovedet, og derfor tog de kontakt til den frivillige områdeformand i Dyrenes Beskyttelse.

”Overdragelsen foregik i godt samarbejde med ejerne, for de vidste godt, at det var et problem, de havde så mange katte. De brugte hver en øre på foder, så kattene var i god foderstand, men nogle var med lopper,” fortæller Poul-Erik Jørgensen, områdeformand i Storstrøm.

Af de 39 katte er 21 voksne, hvoraf fire er drægtige, og 18 er killinger helt ned til fire-ugers alderen. Når de fire drægtige hunner føder, har medarbejderne på internatet endnu flere katte at tage sig af. Internatet står nu foran en stor og dyr opgave, for kattene skal neutraliseres, have øremærker, fodres, behandles for lopper og testes for katte-aids og leukæmi.

Bed om hjælp i tide

Med 39 katte i hjemmet kan der næppe være tale om en ønskværdig situation for hverken mennesker eller dyr. Dyrenes Beskyttelse opfordrer til, at man altid beder om hjælp, inden det går galt:

LÆS OGSÅ:  6 uger gammel hundehvalp efterladt i grøft

”Vi hjælper naturligvis uanset omfang, men man kan forebygge den uønskede situation, hvis man beder om hjælp, inden det vokser en over hovedet. På det tidspunkt kan vi stadig nå at give råd og vejledning, så man ikke ender med katte helt op til halsen,” siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

Får man ikke steriliseret eller kastreret sine katte i tide, kan det hurtigt ende i uønskede killinger. Og problemet forsvinder ikke ved at lade det stå til. Man kan ringe alle døgnets timer til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på 1812.