International analyse: Danske ingeniøruddannelser blandt verdens bedste

Det amerikanske topuniversitet MIT udpeger i ny stor kvalitativ rapport Aalborg Universitets ingeniøruddannelser som et forbillede for ingeniøruddannelser verden over

Nummer fire i verden. Så højt er Aalborg Universitets (AAU) ingeniøruddannelser placeret i en ny global rapport fra MIT, som analyserer verdens bedste ingeniøruddannelser. På listen overgås AAU kun af tre amerikanske universiteter Olin, MIT og Stanford. Analysen bygger på interviews med 178 førende eksperter inden for ingeniøruddannelse. Eksperterne fremhæver desuden AAU som en tidlig pioner inden for den problembaserede undervisning, som i dag vinder indpas på uddannelser verden over.

Problembaseret undervisning med afsæt i det virkelige liv, et højt niveau af både personlige og faglige færdigheder hos AAU-dimittenderne og konstant fokus på en undervisning, der lever op til arbejdsmarkedets udfordringer. Så overbevisende er MIT’s argumenter for AAU’s globale topplacering.

Seriøst afsæt i virkeligheden

Netop den styrke genkender både danske og internationale virksomheder, blandt andet Samsung, der har placeret en udviklingsafdeling klos op ad AAU.

– Det er altafgørende at have de allerbedste medarbejdere, og vi har stor gavn af at bo dør om dør med stedet, hvor nogle af de skarpeste ingeniører klækkes, siger HR-chef i Samsung Rikke Holmgaard, der mener, at AAU’s placering på listen er velfortjent.

Også blandt AAU’s ledelse vækker rapporten naturligvis begejstring. Rektor Per Michael Johansen er sikker på, at kombinationen af forskning i verdensklasse og dygtige undervisere er årsagen til den flotte placering.

LÆS OGSÅ:  Uddannelsesmæssig etnisk udrensning

– Denne anerkendelse er en kæmpe cadeau til vores medarbejdere. Jeg kan love, at vi strategisk arbejder intenst på at videreudvikle vores uddannelser, så de også om 10 år er blandt de bedste i verden, siger han.

FAKTA

 • De ti bedste ingeniøruddannelser i verden ifølge analysen:
  1. Olin, USA
  2. MIT, USA
  3. Stanford University, USA
  4. Aalborg Universitet (AAU), Danmark
  5. TU Delft, Holland
  6. UC London, UK
  7. Purdue University, US
  8. National University of Singapore
  9. Cambridge, UK
  10. Chalmers UT, Sverige
 • I rapporten er der desuden udarbejdet en liste, hvor resultaterne er justeret i forhold til eksperternes nationalitet. På denne liste indtager AAU en tredjeplads

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)