Har du tandpine eller brug for andre kritiske behandlinger – så er der stadig åbent på mange tandklinikker

Selvom der nu er lukket ned for alle ikke-kritiske behandlinger hos tandlægerne, så er der stadig mange tandlæger rundt om i Danmark, der holder deres klinikker åbne for nødbehandling. Foto: PR.
Selvom der nu er lukket ned for alle ikke-kritiske behandlinger hos tandlægerne, så er der stadig mange tandlæger rundt om i Danmark, der holder deres klinikker åbne for nødbehandling.

Selvom der nu er lukket ned for alle ikke-kritiske behandlinger hos tandlægerne, så er der stadig mange tandlæger rundt om i Danmark, der holder deres klinikker åbne for nødbehandling.

Patienter med tandpine, knækkede tænder, der smerter, eller andre kritiske tandproblemer skal nemlig stadig kunne få behandling.

– Patienter med smerter eller en knækket tand, der måske risikerer at falde helt ud, skal naturligvis fortsat kunne få behandling. Derfor holder både vi og mange af vores kollegaer i branchen stadig klinikkerne åbne for patienter med kritiske behov, fortæller direktør hos Godt Smil Tandlægerne, Anders Bjergegaard.

– Rent fagligt og etisk er vi i tandlægebranchen nødt til at løfte vores del af indsatsen på sundhedsområdet. Ud over de patienter, der kommer med stærke smerter, er vi også nødt til at være der for de patienter, der er i gang med meget alvorlige behandlinger. Det er det, som Sundhedsstyrelsen definerer som kritiske behandlinger, fortsætter Anders Bjergegaard.

– Der er eksempelvis patienter med alvorlig parodontitis. Kan vi ikke tilbyde behandling, risikerer patienten at miste sine tænder. På samme måde kan der være ældre medborgere, hvor vi skal hjælpe dem med deres tandprotese, så de fortsat kan spise og dermed få tilstrækkelig ernæring.

– I en tid, hvor læger, vagtlæger og sygehuse er presset til det maksimale, skal vi tandlæger naturligvis løfte vores del af indsatsen. Patienter med tandpine, knækkede tænder og andre alvorlige problemer kan derfor fortsat blive behandlet på vores klinikker, sådan at de ikke i stedet skal belaste lægen eller sygehuset for at få lindret smerterne. Samme holdning har mange af vores kollegaer i branchen.

– Vort personale er naturligvis – ligesom de fleste andre – bekymrede i forhold til coronavirus. Heldigvis er vi i tandlægebranchen uddannede til og trænede i at arbejde med patienter, der har infektioner. Vi har også beskyttelsesmidler, der formindsker smittefaren. På den måde er vi godt rustet til at kunne udføre behandlingerne, slutter Anders Bjergegaard fra Godt Smil Tandlægerne.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Man binder os på mund og hånd

Som patient skal man ikke sidde derhjemme med stærke smerter eller andre alvorlige problemer med tænderne. Hvis det er tilfældet, skal man ringe til sin tandlæge og høre, om de har åbent, og om man kan blive behandlet.