Kedelig udvikling Hamas – Israel konflikten nu med på københavnsk fodboldstadion


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Af Finn Rudaizky
Frem-fodboldfan
Det var en fantastisk fodboldoplevelse, at overvære weekendens opryknings kamp i 3. division på Valby Stadion, mellem Frem og Ishøj. God fodbold, livlige fans fra begge klubber og humør og en positiv atmosfære. En rigtig dansk og god oplevelse, krydret med, at min gamle klub Frem vandt 4-2 og dermed rykkede op i 2. division. Dagen var reddet.
Jeg har altid ment, at politik skal holdes væk fra sporten. Vi har jo forskellige holdninger – og sådan skal det være. Vi er normalt enige om idræt, sport og præmisser for f.eks. en fredelig fodboldkamp i Valby Idrætspark.
Det var derfor nyt for mig, at jeg på selve stadion, kunne se, at der udover de sædvanlige dannebrog- og Frem-bannere, også var placeret et Palæstina-flag af den slags, som vi bl.a. ser ved Palæstina og Hamas-demonstrationer. Jeg spørger mig selv – og nok også Københavns kulturborgmester – hvad pokker har konflikten i Mellemøsten mellem Hamas og Israel, at gøre med en fredelig 3. divisionskamp i København ? Absolut ingenting. Derfor skal vi have udenrigspolitikken ud af Valby Idrætspark. Hvis vi undlader at reagere, bliver der tale om en glidebane, som hurtigt kan udvikle sig til uhensigtsmæssige sammenstød. Næste gang er der måske også Israel-flag. Enhver borger – også fodboldtilskuere – skal selvfølgelig mene, nøjagtig hvad man vil. Men, det er udansk, at blande en fodboldkamp i København sammen med en svær konflikt i Mellemøsten. Stop det nu.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)