Klumme: Misbrugt og forladt


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Danmark og navnlig minkavlerne kan med rette føle sig på samme måde som i Sanne Salomonsens sangklassiker fra 80’erne. At tænke sig, at vi har en kriminel stats- og fødevareminister, der i stedet for at blive dyppet i tjære og rullet i fjer fortsætter uantastet på posterne med deres forehavender?

At tænke sig, at vi danskere er blevet så lade, at politikere får lov til at sidde grund-, epidemi- og ministeransvarslov overhørig, uden at vi møder op foran Christiansborg med høtyve og fakler. Jeg spekulerer på, om vi faktisk ikke fortjener at blive styret af magtfulde røde lejesvende og kriminelle samfundstabere, når vi tilsyneladende er ligeglade?

At statsministeren efter en tilståelsessag i forhold til færdselsloven i retsstaten fortsætter med at misbruge sin og regeringens magt til at sætte politi og militær ind i nedslagtningen af generationer af danske minkavleres arbejde, det er det, vi udsættes for. At milliarder af erstatningskroner kommer til at rulle sammen med tusindvis af arbejdsløshedsunderstøttelses mønter, er oplagt. Men regeringen synes at være ligeglad. At de videnskabelige argumenter ikke holder, og at en milliardforretning med minkavl nu kvit og frit kan overtages af kineserne og russerne på verdensplan, rager tilsyneladende regeringen en høstblomst. Danmark er statsretligt blevet landfast med Nordkorea.

Man fattes ord. Hvorfor lader vi det ske? Ganske enkelt fordi vi ligesom i spørgsmålet om at acceptere indvandrerovergreb er overgået fra at være krigslystne vikinger til at være de trælle niddinger og kællinger, der blev efterladt på stranden efter at krigerne drog på togt i øster- og vesterled.

I juridisk nutidig sammenhæng kan en straffesag fremmes til dom, når den sigtede har afgivet en forklaring, der må anses for sammenhængende og troværdigt dækkende til at opfylde en erkendelse af den strafferetlige sigtelse, anklagemyndigheden har rejst. Stats- og fødevareministeren har hver især på regeringens vegne forklaret i både Go’ aften Danmark og i pressemødesammenhæng, at de har overtrådt ministeransvarslovens bestemmelser på en måde, så tidligere justitsminister Erik Ninn Hansen fremstår som en søndags skoledreng.

Statsministeren viser sit og regeringens sande ansigt. Hun er, undskyld mit franske, en modbydelig, udemokratisk og mere anløben minister og landsleder end Erik Ninn Hansen nogensinde kandiderede til at blive i Tamil-sagen. Havde Poul Schlüter haft mod til at gøre den sag politisk, så var Ninn Hansen aldrig blevet dømt. Mere tydeligt kan det ikke udtrykkes, men det skal det til gengæld også. Ord bliver fattige, når man skal gøre op med overgreb i den kaliber, der foregår for tiden. Her er Mette Frederiksen i en liga for sig.

At hun og regeringen fortsætter med at misbruge politi og militær til ulovlige handlinger, kan på ingen måde dækkes ind under folkesundhed eller anden form for bortforklaring. Hun er uden blusel og selvindsigt, det er nærmest det værste. Statsministeren og hendes mangel på respekt for spillereglerne i et demokratisk samfund udgør i sig selv den største trussel mod folkesundheden. Mundbind vil ikke kunne forhindre Mette Frederiksen. Måske var fakler og høtyve i virkeligheden løsningen?

Kommentarerne på statsministerens Facebook linje fra hendes støtter om opbakning med henvisning til, at blå blok døjer med Inger Støjberg, beviser, at demokratisk indstilling blot er en fernis. Under den er fenrisulven fortsat en del af den dna og mangel på respekt, som indgår i folkehavet. Intet under, at diktatorer og despoter fortsat har frit slag på alle hylder, når folk har den opfattelse, at målet helliger midlerne. Men, hvis du også er rasende, så er du ikke alene. Håbet er, at det sædvanlige borgerlige fedtspilleri kan blive lagt til side blot for en stund. Håbet må være, at selv rød blok kan se, at et gult kort ikke er nok. I fordums tid blev man erklæret fredløs, når man brød loven eftertragteligt eller efterstræbte kongemagten. Lad det være rettesnoren, hvis eventyret om Danmark skal ende lykkeligt.

Nye Borgerlige har i deres 4 mandater mere saft og kraft end samtlige ligegyldige Venstre- folketingsmedlemmer tilsammen. Venstre-folkene udgør med passivitet lige så stor en trussel mod folkesundheden som aktive socialdemokrater. Mette Thiesens, Peter Seier Christensens, Lars Bojes og Pernille Vermunds plads var bedre anvendt på kamppladsen i et afsnit af Vikings end blandt skrællinger på tinge. Lad blot Mette Frederiksen og hendes regering blive erklæret fredløse i det næste afsnit af HBO-serien. Tag blot Marsk Stig i hånden alle I sammensvorne. Mette Frederiksen slog ikke en konge ihjel i Finderup lade. Hun lod 17 millioner mink gasse, og lagde samtlige minkfarme øde i strid med landets love.

I rest my case.