Klumme: Det kristne folkemord, som vi ikke taler om 


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Der er vel ingen nem måde at sige det på, så jeg kan lige så godt sige det, som det er. Der er et folkemord i gang i dele af Afrika og Mellemøsten. Vi taler om et regulært folkemord på kristne. Men det er ikke desto mindre noget, som hverken den danske regering eller store internationale organisationer bruger meget tid på at tale om. Her handler det stort set kun om muslimske migranter, der fortsat vælter ind i Europa.

Men situationen med kristendomsforfølgelse er så grotesk, at der visse steder i verden føres en decideret udryddelseskrig mod oldgamle kristne samfund. Og det er ikke bare noget, jeg finder på. En britisk rapport fra 2019 kalder situation så alvorlig, at det nærmer sig folkemord. Rapporten blev udarbejdet for den britiske regering. Den daværende udenrigsminister Jeremy Hunt havde bestilt rapporten. Da rapporten kom frem udtalte han bl.a.: “Hvad vi har glemt i denne atmosfære af politisk korrekthed er, at de kristne, der her bliver forfulgt, er blandt de fattigste i verden. I Mellemøsten plejede kristne at udgøre omkring 20 procent af befolkningen; nu er det fem procent.”

Det er en ufattelig og rystende menneskelig tragedie, der folder sig ud uden at vi for alvor taler om det. Hvis man følger udviklingen, kan man læse om de mest ondskabsfulde handlinger begået mod bestemte kristne samfund og mod kristne mennesker, alene fordi de er kristne.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Danskerne snorksov i stemmeboksen

Nigerianske kirkeledere har flere gange protesteret imod tilfangetagelse af unge kristne piger, som tvinges til at konvertere til islam og herefter blive bortgift mod deres vilje. Mange kirker i det nordlige Nigeria er blevet ødelagt. Der tegner sig et klart billede. Et billede, der også en gang imellem bliver bekræftet af danske og internationale medier. De kristne i Irak og Syrien er også blevet angrebet, og nu her går det udover et helt land, det gamle kristne land Armenien.

Det katolske netmedie Crux har skrevet om en kvinde ved navn Martha Bulus der på vej til sit eget bryllup sammen med en større gruppe kristne blev halshugget i julen 2019 ved Gwoza i Nigeria. I begyndelsen af 2019 rapporterede et medie ved navn Agenzia Fides om en massegrav med over 30 dræbte kristne etiopiere i Afrika. I begge tilfælde var der sandsynligvis tale om at islamiske grupper som Boko Harem og Islamisk Stat stod bag.

Jeg mener at den danske regering og den vestlige civilisation bør reagere på den reelle og konstante trussel mod kristendommen og kristne i Afrika og Mellemøsten. Jeg mener, at Danmark skal udarbejde en politisk målsætning om at beskytte kristendommen globalt og i sit kerneland.

Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at så skelsættende og voldsomme begivenheder ikke fylder mere i en dansk og i en europæisk sammenhæng. Og noget af det værste er, at det islamiske had, der ligger bag store dele af forfølgelsen i Afrika og i Mellemøsten også har fundet vej til vores del af verden med de muslimske migrantstrømme.

I Danmark ser vi helt konkret islams intolerance, når det er nødvendigt at synagogerne i København bevogtes af soldater og politi, og vi ser intolerancen, når almindelige unge danskere gang på gang udsættes for chikane, trusler og vold af det islamiske “herrefolk”. Sådan hænger tingene sammen. Men den del kan vi tage en anden gang. Lige nu håber jeg bare, at Vesten vågner op og indser hvad det er, der sker.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)