Klumme: Hurra for særloven!


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Er det ok med en lovgivning, der giver ukrainske flygtninge positiv særbehandling i forhold til flygtninge fra f.eks. Mellemøsten og Afrika? 

Nej, siger Sikandar Siddique, der har pakistanske rødder og er medlem af Folketinget. Han har fra Folketingets talerstol kaldt særloven for ”racistisk affald” og demonstrativt revet regeringens lovforslag i stykker. 

Jeg er ganske uenig med Sikandar Siddique, men mine rødder er jo også danske. Jeg er stor tilhænger af den særlov. Ja, det er forskelsbehandling, og er den racistisk, så er jeg vel racist som næsten alle andre herhjemme. Det er altså bare sådan, at jeg hellere vil hjælpe mennesker, jeg har meget til fælles med, end mennesker, som lever i en helt anden kultur og med et helt andet værdisæt. I en nødsituation, vil jeg først og fremmest hjælpe min familie og mine venner. Er det racisme? – eller er det bare helt naturligt. Det sidste, naturligvis.

Det handler sådan set ikke om at hjælpe folk i vores geografiske nærområder. Det er de kulturelle nærområder, det i virkeligheden drejer sig om. Jeg vil hellere hjælpe folk i New Zealand og Australien end folk i Ægypten eller Libyen, fordi jeg har meget mere fælles med de førstnævnte. Og jeg vil af samme grund hellere hjælpe amerikanere i USA og Canada, end mennesker i Tunesien eller Algeriet. Selv om amerikanerne befinder sig meget længere væk i kilometerafstand, end folk i Nordafrika. Rent kulturelt er det nemlig omvendt. Det handler simpelt hen om identifikation og følelser. 

LÆS OGSÅ:  Klumme: Mord, forfølgelse og afbrændte kirker Hvor er vores dårlige samvittighed?

Jeg vil ikke gå i krig for Ukraine, men bliver Sverige, Norge, Island eller Finland angrebet, melder jeg mig fluks frivilligt. Hvorfor? Fordi det er vores nordiske broderfolk. Det er jo næsten vores egen familie. Jeg vil også være klar til at kæmpe for lande som Estland, Letland og Litauen. Det er jo lande, der som de nordiske lande, gennem historien har haft det svært på grund af store, grimme naboer. De er jo meget som os i Norden.

Jeg forstår da godt, at Sikandar Siddique synes, at vi danskere er racister, fordi vi vil tage os specielt godt af dem, vi føler os tættest på religiøst, kulturelt og etnisk. Men sådan er det vel også i hans ”andet hjemland”, Pakistan? Jeg er ret sikker på, at folk dér hellere vil hjælpe dem, som de deler kultur og værdier med, end folk fra Nordeuropa. Er det racisme?
Nej, det er fuldstændig naturligt.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)