Klumme: Hvorfor vil Sophie-banden ikke undersøge alle fejl ?


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden, har været skyld i forkert dosering af medicin til tusinder af borgere, i 2 1/2 år. Men, et politisk flertal vil i aften på regionsrådsmødet i Hillerød, kun gå med til at undersøge de sidste seks måneders fejl.

Det er uanstændigt og respektløst overfor de borgere, som har fået forkert medicin, på grund af fejl i det omdiskuterede it-system Sundhedsplatformen. Med den socialdemokratiske Regionsformand, Sophie Hæstorp Andersen, i spidsen, nægter S, SF, R og Alternativet hårdnakket, at undersøge alle fejl. Først var det med begrundelsen, at seks måneders fejl, var en lægefaglig begrundelse.

Da det argument blev skudt ned, så sagde Sophie Hæstorp Andersen og hendes forbruger-uvenlige partnere, at det ville blive meget dyrt, at undersøge alle fejl i 2 1/2 år. LA, K og DF står bag aftenens forslag om, at man selvfølgelig er forpligtiget til at undersøge samtlige fejl. Det sker ikke mindst i lyset af, at læger har vurderet, at fejlmedicineringen kan have været skyld i flere dødsfald. Hvis jeg havde været patient og var blevet fejlmedicineret, ville jeg da også gerne vide, hvilke konsekvenser det har haft.

Det er korrekt, at en undersøgelse af samtlige fejl er dyr. Men, vi kan jo ikke svigte de borgere, som har været ude for forkert medicinering, med henvisning til, at en undersøgelse vil være for dyr. Og det vil da også være paradoksalt at argumentere med økonomi, når man tænker på, hvor mange penge Sundhedsplatformen allerede har kostet, ved anskaffelse af det amerikanske og skandaleramte it-system i Region Hovedstaden og i Region Sjælland. På nuværende tidspunkt drejer det sig over henved tre milliarder kroner.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Vesten på spanden

Man kan få det indtryk, at Sophie-banden, er bange for, at udvide undersøgelsen, fordi der er noget man gerne vil skjule. Og forøvrigt vil jeg påstå, at det eneste rigtige og lægeligt forsvarlige er, at alle fejlmedicinerede borgere skal tjekkes.

Såfremt det socialdemokratisk ledede flertal ikke forstår det, så vil sagen omgående blive bragt ind i Folketinget. Det går ikke med at have regioner, som både laver fejl og samtidig enerådigt begrænser borgeres mulighed for at få fejlene undersøgt. Formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Liselott Blixt (DF) er allerede i gang med spørgsmål til Sundhedsministeren om den famøse håndtering i Region Hovedstaden.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)